Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 4
По завершенні виставки приймаємо великодні подарунки

Працівники КЗ "Музей історії міста Козятин" напередодні завершення великодньої виставки отримали до своїх фондів подарунки - шість рукописних писанок.

Їх передав наш земляк Петро  Зарицький - журналіст, поет письменник, член Національних спілок журналістів та письменників України, автор восьми збірок поезії та публіцистики, багаторазовий лауреат літературних та мистецьких премій імені Михайла Коцюбинського, Миколи Трублаїні, Михайла Стельмаха, Андрія М'ястківського, зокрема й журналістської -"Золоте перо" та відзнаки нашого міста залізничників "За заслуги перед громадою міста Козятин".

Це подарунок від  колеги  Ганни Космач - майстрині пера, талановитої поетеси, журналістки родом із с. Білоберізка, Верховинського району Івано-Франківської області на Гуцульщині. ЇЇ життєве й патріотичне кредо у авторських строфах:

Той, хто одягся в чуже,

Він же - не він уже,

Бо і найменше чуже

Власного не збереже.

Будь собі ти, як ти.

Я собі буду, як я.

Писанки розписані колоритними, традиційними гуцульськими орнаментами - оберегами, є повні не видуті із середини, як і прийнято в народі дарувати і виконані писанкарками з її країв. На деяких навіть позначено рік - 2024.

Пан Петро є також автором документального нарису про земляка - Героя України Дмитра Фінашина "Фін"- мужній козак із Козятина" із серії "Твої люди, Вінниччино".

Щиро вдячні Петру Зарицькому, пані Ганні Космач, мисткиням з Верховини за неймовірну, рукотворну красу, за ввірений вами на збереження до музею подарунок. Бережи Вас і близьких людей Господь.

Серветка - вишивка ручної роботи, подарована музею Наталією Бруй-Яковлєвою.

По завершенні виставки приймаємо великодні подарунки
По завершенні виставки приймаємо великодні подарунки
По завершенні виставки приймаємо великодні подарунки
По завершенні виставки приймаємо великодні подарунки
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України