Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 16

Шановні козятинці! Просимо підтримати лайками та коментарями ролик нашої землячки Діани Бондарець - випускниці Козятинської дитячої музичної школи. Наразі Діана - студентка I курсу вокального відділу напрямку "Народний спів" Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича. Навчається у класі викладача Васюк Юлії Андріївни.

Діана почала займатися народним вокалом лише 3 роки тому, але за цей час стала переможницею багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів, учасницею різних мистецьких проєктів.

"Взяти участь у марафоні захотіла саме через пісню - колядка "Ой лелия, лелия" дуже сподобалася красою своєї мелодії, величністю звучання аранжування, близькістю характеру твору - колядка немов була створена саме для мене! Захотілося, щоб більше виконавців звернули увагу саме на цю пісню, адже вона створює атмосферу свята, дива і різдвяної казки", - прокоментувала Діана свою участь у Різдвяному марафоні - авторському проєкті композитора Євгена Петриченка. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду в партнерстві з Національним будинком органної та камерної музики України та UA: Радіо Культура.

Каверверсії проєкту ДИПТИХ "КОЛЯДА-ТРИБ'ЮТ" створені на основі колядок і щедрівок, які збиралися по селах і селищах східної України та опубліковані у збірці «Музичний фольклор Донбасу: календарно-обрядові пісні Донецької та суміжних областей» (упорядниця Тюрикова О.В., видавництво «Юго-Восток», м. Донецьк, 2009. - 341 с.).

Автентична версія "Ой, лелия, лелия" була записана Оленою Туриковою у 2001 році в селі Новотроїцьке Волноваського району Донецької області. Наспівувала Ульянченко Н.Г., 1929 р.н. (родом з Львівської обл, на Донеччині з 1952 р.).

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України