Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 24

Вчора на чергове засідання зібралася робоча група з питань заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної (нацистської) символіки, перейменування вулиць, провулків, тупиків, парків на території Козятинської міської територіальної громади. На порядку денному – актуальне питання, що останнім часом не перестає бути найбільш обговорюваним у громаді – перейменування вулиць, провулків у відповідності до норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

До міської ради продовжують надходити індивідуальні та колективні звернення мешканців міста і сіл громади із пропозиціями щодо нових назв вулиць та провулків, де вони живуть, – і це чудовий варіант співпраці влади та громадськості. Результатом саме такого конструктивного альянсу і стануть пропозиції нових топонімів, що будуть подані на розгляд депутатів міської ради на засідання чергової сесії.

На вчорашнє засідання робочої групи для висловлення свого бачення важливої для Козятинської громади теми та ознайомлення із багаторічними історичними напрацюваннями була запрошена член Національних спілок журналістів та краєзнавців України, історик та краєзнавець Козятинщини, автор багатьох наукових праць, публікацій у періодиці та фахових виданнях, а також фундаментальних історичних книг Зоя Вільчинська. Зоя Володимирівна давно і захоплено займається, серед іншого, питанням зміни топонімів Козятинщини, яке продовжувалось протягом усієї історії краю. Про свої напрацювання та результати власних архівних досліджень історикиня із задоволенням розповіла на зібранні.

До слова, усі читачі сайту Козятинської міської ради також матимуть можливість ознайомитися із думками Зої Вільчинської щодо теми перейменування вулиць громади у рубриці «Наша історія від Зої Вільчинської», яку зовсім скоро ми відкриємо.

 

Разом із тим, громадське обговорення цієї надзвичайно актуальної та давно назрілої до кардинального погляду теми продовжується. Нагадуємо, свої пропозиції кожен мешканець громади може висловити, взявши участь у голосуванні на сайті Козятинської міської ради: https://komr.gov.ua/ Також можна вкинути написані на листочку власні думки з цього приводу у спеціальні скриньки, що встановлені у фойє міського будинку культури та у старостинських округах.

Перейменування вулиць – на часі і надзвичайно важливе
Перейменування вулиць – на часі і надзвичайно важливе
Перейменування вулиць – на часі і надзвичайно важливе
Перейменування вулиць – на часі і надзвичайно важливе
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України