Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 22

Рівно сім років тому, 1 вересня 2014 року, у донецьких степах загинув наш земляк – Герой-захисник солдат Національної гвардії України Вадим Наумов.

 

13 років в дитинстві прожив в Росії. Закінчив Козятинську школу №2, по тому — Бердичівський коледж промисловості, економіки та права, молодший спеціаліст. Захоплювався музикою, грав на гітарі в козятинській рок-групі «AROS».

У квітні 2013 року призваний на строкову військову службу, проходив у лавах окремої бригади спеціального призначення «Барс» ВВ МВС.

Зимою 2013-2014-го брав участь в охороні громадського порядку у Києві — під час подій Революції Гідності. 1 грудня 2013 року стояв у кордоні Внутрішніх військ на Банковій, захищаючи будівлю Адміністрації президента. Березнем 2014-го, як військовослужбовець Національної гвардії України, охороняв резиденцію екс-президента Януковича «Межигір’я».

Його термін служби продовжено — через оголошення часткової мобілізації. В червні-липні 2014-го брав участь у бойових діях на Донеччині, ніс службу на блокпосту під Слов’янськом. По поверненні до частини пройшов навчальні збори, подав рапорт з проханням знову направити його в район бойових дій.

Служив снайпером сформованої на базі спецпідрозділу «Барс» 1-ї бригади оперативного призначення.

1 вересня 2014-го був бій під час атаки проросійських сил на блокпост НГУ, 25 гвардійців охороняли міст у селі Василівка Старобешівського району, по тому зв’язок зник. Бойовики прибули на 3 легковиках і 2 автобусах з надписами «Діти». Один з вояків був заскочений та став заручником, тому гвардійці не могли почати вогонь, однак згодом полонений вислизнув від бойовиків. Вадим, що займав пост на висоті, в ході бою був поранений.

Станом на 20 вересня знаходився у переліку зниклих безвісти. Терористи шантажували матір, Інну Сергіївну, що він в полоні, вимагаючи викуп. 14 жовтня у запорізькому морзі знайшли його ремінь. Упізнаний за тестом ДНК в грудні 2014-го.

З військовими почестями похований у Козятині. Вдома лишилися бабуся та мама, був єдиним сином у родині.

 

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Указом Президента України № 176/2015 від 25 березня 2015 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням 16 сесії Козятинської міської ради від 2 червня 2017 року «з метою вшанування пам’яті загиблих воїнів в антитерористичній операції, які проявили мужність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, віддали життя за Україну», Вадиму Наумову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин» (посмертно).

Рішенням Козятинської районної ради від 30 березня 2018 року нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною» (посмертно).

Іменем Вадима названо провулок в Козятині.

 

Слава Герою!

Вічна пам’ять…

Пам’ятаємо…
Пам’ятаємо…
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України