Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ ВІДПОВІДНОСТІ ОБ'ЄКТА ВИМОГАМ ЗАКОНОДАВСТВА З ПИТАНЬ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

Якщо Ви являєтесь суб’єктом господарювання і плануєте виробляти продукцію, здійснювати торгівлю або надавати послуги, Вам потрібно зареєструвати декларацію відповідності об'єкта (об'єктів) вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Враховуючи законодавчі зміни в даній сфері, затверджені постановою КМУ від 03 листопада 2023 року №1143, порядок реєстрації декларації наступний:

Декларація заповнюється суб’єктом господарювання і подається ним або надсилається рекомендованим листом за місцем розташування об’єкта (об’єктів) нерухомості до адміністратора Центру надання адміністративних послуг або Головне Управління ДСНС України у Вінницькій області (дозвільного органу), або через Єдиний державний портал адміністративних послуг, зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС.

При зверненні до Центру надання адміністративних послуг подається:

1. Заява;

2. Заповнена декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (в 2-х примірниках);

За умови подання повного пакету документів та відсутності зауважень до нього декларація реєструється ДСНС або її територіальним органом на Єдиному державному порталі адміністративних послуг, зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС.

Перший примірник декларації зберігається в ДСНС, другий примірник не пізніше наступного робочого дня після реєстрації передається в ЦНАП з відміткою про дату і номер реєстрації декларації, де і видається заявнику.

У разі подання декларації через Портал електронних послуг ДСНС, замовник отримує результат на вказаному порталі.

Термін виконання - 5 робочих днів.

Декларація реєструється безкоштовно.

Звертайтесь в Центр надання адміністративних послуг

Електронні послуги доступні через: https://eservices.dsns.gov.ua/ 

         Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України