Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 21

Під час війни якість питної води набуває неабиякого значення. Внаслідок російської агресії в низці регіонів зафіксоване часткове або повне руйнування водонасосних станцій, водопроводів, каналізаційних очисних споруди, відсутні реагенти для очищення водопровідної води – все це призводить до аварій та позбавляє людей доступу до питної води.

З грудня 2022 по червень 2024 року ГО «Всеукраїнське водне товариство WaterNet» реалізовує проєкт «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки», що фінансується Фінським Фондом Місцевого Співробітництва Посольства Фінляндії в Україні. Проєкт передбачає моніторинг якості питної води в Україні та інформаційно-освітню програму для спеціалістів водної галузі.
Враховуючи вищезазначене, ГО «ВУВТ «WaterNet» спільно з Центром сучасних водних технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського оголошує набір слухачів на навчальний онлайн курс «Сучасні методи водопідготовки для малих водоканалів».
«Сучасні методи водопідготовки для малих водоканалів» є спеціалізованим курсом для фахівців громад та малих водоканалів, який представляє актуальну інформацію та її прикладну спрямованість щодо сучасних тенденцій та закономірностей технологічних процесів і роботи технологічних схем в галузі водопідготовки на малих водоканалах та в громадах. Слухачі ознайомляться з основними проблемами та вимогами до якості питної води в Україні, традиційними методами водопідготовки (механічні, сорбційні, мембранні, знезараження
води), сучасними рішеннями водопідготовки в умовах надзвичайних ситуацій та методами очищення стічних вод, розглянуть основні технологічні процеси підготовки води на прикладі реалізованих проєктів в Україні та закордоном.

Навчальний курс розроблений за участі вітчизняних і закордонних науковців-практиків та провідних фахівці ТОВ «НВО «Екософт», що мають досвід практичної роботи з сучасним водоочисним обладнанням.

Курс складається з 10 лекцій, які будуть проходити онлайн з 02 жовтня по 01 листопада двічі на тиждень (понеділок, середа) тривалістю до 1,5 години. За результатами опанування курсу, набуття певних професійних знань, умінь і навичок відбудеться підсумкове тестування. Слухачі, що відвідали всі заняття та успішно склали іспит, отримають Сертифікат Центру сучасних водних технологій Хіміко-технологічного
факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Всі громади та малі водоканали, фахівці яких пройдуть навчання, отримають можливість безкоштовно зробити аналіз води в Лабораторії іонного обміну та адсорбції Хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, що сертифікована ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

Для фахівців громад і малих водоканалів участь у курсі безкоштовна.
Для реєстрації на курс необхідно заповнити онлайн форму: https://forms.gle/x8E8Y5A2kThJ4FjS6

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України