Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 74

Фінансове управління Козятинської міської ради, у відповідності до норм ст.16 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 р. №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (із змінами), пункту 15 рішення 3 сесії 8 скликання Козятинської міської ради від 24.12.2020 р. №68-VIII «Про бюджет Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік», оголошує конкурс з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету територіальної громади на депозитних рахунках у 2021 році.

Конкурс проводиться на наступних умовах:

1. У конкурсі можуть брати участь банки, філії (відділення):

1.1. У яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками їх статутного капіталу та/або голосів;

1.2. До яких протягом останнього року Національний банк не застосовував таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

2. Конкурс проводиться при наявності не менше двох пропозицій від банків, які прийняті до розгляду. У разі надходження тільки однієї пропозиції від банку, конкурсна комісія має право рекомендувати цю установу для розміщення тимчасово вільних коштів без застосування процедури конкурсу.

3. Розміщення тимчасово вільних коштів бюджету територіальної громади здійснюється в обсягах фактично вільних залишків коштів загального та спеціального фондів бюджету територіальної громади, без обмеження граничною сумою розміщення.

4. Учасник конкурсу повинен надати конкурсній комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету територіальної громади на депозитних рахунках, такі документи:

4.1. Заявку на участь у конкурсі;

4.2. Конкурсні пропозиції щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету територіальної громади на депозитних рахунках, які обов’язково включають пропозиції щодо:

4.2.1. Процентної ставки;

4.2.2. Терміну, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок бюджету територіальної громади за письмовим зверненням фінансового управління Козятинської міської ради;

4.2.3. Не знижувального залишку на депозитному рахунку;

4.2.4. Умови та періодичність сплати відсотків;

4.3. Завірені належним чином копії:

4.3.1. Свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого державним реєстратором;

4.3.2. Свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого Національним банком України;

4.3.3. Статуту банку;

4.3.4. Положення про філію (відділення) банку;

4.3.5. Банківської ліцензії на право здійснення банківських операцій;

4.3.6. Довіреності на ім’я особи, яка представлятиме інтереси філії (відділення) банку;

4.3.7. Довідку Національного банку України щодо відповідності банку, який приймає участь у конкурсі, умовам розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, визначених у пункті 6) пункту 3 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 року №6 (зі змінами).

4.4. Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань виданий юридичній особі та філії/відділенню (в разі наявності).

5. Обов’язковими умовами при укладанні договору банківського вкладу (депозиту) між фінансовим управлінням Козятинської міської ради і банком є:

5.1. Можливість постійного поповнення вкладу;

5.2. Права вкладника на повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу вкладника відповідно до потреби у фінансуванні видатків;

5.3. Заборона безспірного списання банком коштів із вкладного (депозитного) рахунку фінансового управління Козятинської міської ради;

5.4. В разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків на відповідні рахунки бюджету територіальної громади, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувались тимчасово вільні кошти для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках, банк несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки (до п’яти календарних днів) повернення вкладів або процентів на вклад. Якщо строк затримки складає більше п’яти календарних днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки.

6. Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватись на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернені на рахунки бюджету, з яких вони перераховувались, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

7. В депозитному договорі з банком – переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011р. №6 (зі змінами).

8. Критеріями при визначенні банку – переможця є:

8.1. Розмір процентної ставки за вкладом (депозитом);

8.2. Термін на повернення коштів на рахунок бюджету територіальної громади за письмовим зверненням фінансового управління Козятинської міської ради;

8.3. Розмір не знижувального залишку на депозитному(-их) рахунку(-ах) або його відсутність;

8.4. Строки перерахування до бюджету територіальної громади процентів за вкладом

9. Визначення переможця конкурсу

9.1 Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

10. Пропозиції надаються в запечатаному конверті до 16-00 год. 09.лютого 2021 року, за адресою : м. Козятин, вул.. Грушевського, 23 кімната _6_. Контактний телефон 2-19-12 (Мельник Л.В.) На конверті з пропозицією необхідно вказати: «Не відкривати до 09-00 годин 10 лютого 2021 року»

11. Довідка за телефоном 2-19-12(Мельник Л.В.), feu@komr.gov.ua

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України