Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 60

Програма «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) французької неурядової організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади оголошує конкурс грантів, спрямованих на підтримку самозайнятості населення (включаючи домашнє виробництво продуктів харчування) і мікропідприємництва у Вінницькій області.

Метою програми є допомога сім’ям/фізичним особам (перевага надається жінкам), які постраждали від збройного конфлікту, для створення нових та підтримки існуючих джерел доходів, а також збільшення ділової активності вразливих категорій населення, відновлення стабільного життєзабезпечення, зниження фінансової залежності населення від зовнішніх державних та недержавних дотацій.

Сума гранту становить від 30 000,00 гривень до 60 000,00 гривень.

Територіальні громади даного етапу проекту: - Хмільницька ТГ, Вінницької обл.

Жінки заохочуються до подання заявок на цей конкурс. Основною ціллю програми SEED є підвищення економічної безпеки жінок, вразливих до бідності, і надання можливостей для їх самореалізації, самозайнятості і активної участі в прийнятті рішень в контексті інвестицій і розподілу ресурсів у домогосподарствах для інтересів всієї сім’ї та суспільства.

В рамках даного проекту, сім’я, очолювана жінкою — це сім’я, де жінка приносить основний дохід, незалежно від присутності чи відсутності чоловіка в ній. Програма SEED, також, націлена на найбільш вразливі сім’ї / людей (жінки/чоловіки) з метою підвищення їх економічної безпеки. Під час розгляду заявки на конкурс враховується наявність фінансової та соціальної вразливості сім’ї.

В рамках цієї програми до вразливих сімей належать:

- Сім’ї, переміщені з території активних бойових дій;

- Сім’ї, що приймають ВПО (на безоплатній основі);

- Сім'ї, які безпосередньо постраждали від збройного конфлікту (наприклад: постраждале/зруйноване житло/майно, загиблі/поранені/постраждалі від насильства члени родини; втрата місця роботи, та ін.)

- Сім'ї з дітьми до 18 років або іншими членами сім'ї на утриманні;

- Сім'ї з дітьми до 18 років очолюваними самотньою матір’ю / батьком одинаком;

- Сім'ї з безробітними людьми передпенсійного віку (50 років та старше);

- Сім'ї з людьми з інвалідністю, з важкими захворюваннями, з маломобільними людьми;

- Жінки віком від 55 років, які проживають одні.

Кінцевий термін подання заявок: до 23:59 (за київським часом) 11 серпня 2023 року. Заявки, які надійшли пізніше за встановлений термін, розглядатися не будуть. Для отримання додаткової інформації звертатися по телефону: +38 063 609 72 51 або на електронну скриньку: ukraine.seed@acted.org

Заповнена заява може бути направлена на розгляд ACTED наступними варіантами:

- направити заповнену заяву (і копію документа про фактичне проживання, за відсутності позначки у паспорті про реєстрацію місця проживання у відповідних населених пунктах) поштою - рекомендованим листом зі 4 зворотним повідомленням до офісу ACTED за адресою: Вінниця, Нова Пошта №8, ACTED (Бондар Катерина +38 063 201 24 02, на філію ACTED по безготівковому розрахунку).

- опустити заповнену заяву (і копію документа про фактичне проживання, за відсутності позначки у паспорті про реєстрацію місця проживання у відповідних населених пунктах) до спеціальних скриньок, розміщених у місцях проведення фахівцями ACTED інформаційних сесій;

- подати заяву онлайн за посиланням: https://ee.humanitarianresponse.info/x/caRAHMC1

Етапи та критерії оцінки заявок на участь у конкурсі оцінювальною комісією ACTED:

1) Перевірка відповідності технічним параметрам конкурсу (у тому числі правильність та повнота заповнення заявки, читабельність тексту заявки, надання копій (у високій якості та в повному обсязі) необхідних документів, наявності підписів заявника на заявці, та підписи на згоді на обробку, використання та зберігання персональних даних, наявність уразливості, відповідність господарської діяльності, що заявляється, відповідність географії місця проживання заявника, відповідність обсягу фінансування, що запитується, умовам конкурсу (розмір гранту) та ін.). Заявки, які не пройшли технічний етап, відхиляються та не допускаються до подальших етапів оцінки.

2) Заявки, допущені до другого етапу оцінки, будуть оцінені експертами за такими критеріями: - відповідність заявки цілям конкурсу; - досвід у заявленій діяльності; - можливості сім'ї здійснювати заявлений вид діяльності; - планування та очікуваний результат діяльності; - якість опису господарської діяльності, продукту/послуги; - знання місцевого ринку, реалістичні цінові показники; - мотивація заявника займатися та розвивати заявлений вид діяльності з метою покращення рівня життєзабезпечення своєї сім'ї/отримання доходу.

3) Заявки, що пройшли другий етап, далі будуть оцінені за підсумками відвідування представниками неурядової організації ACTED заявника за місцем його фактичного проживання, ведення господарської діяльності, перевірки актуальності наданої інформації у заявці та документів, що додаються до заявки, відповідність заявленої господарської діяльності та можливостей здійснювати таку діяльність. Після підтвердження заявки для отримання гранту, грантоодержувачі повинні будуть підписати грантову угоду з французькою неурядовою організацією ACTED. У разі відмови у підписанні угоди грантоодержувачем, грант не надається. Грантоодержувачі зобов'язані вести господарську діяльність відповідно до поданих заявок та відповідно до законодавства України. Процес ведення заявленої господарської діяльності контролюватиметься Програмою SEED французької неурядової організації ACTED. Неурядова організація ACTED не несе відповідальності за будь-які витрати заявника, пов'язані з поданням заявки. Незалежно від ухваленого рішення оцінювальною комісією, отримані заявки не підлягають поверненню заявникам. Заявки розглядатимуться за умови наявності ПІДПИСІВ ЗАЯВНИКА на заявці та ПІДПИСАНОГО ЗАЯВНИКОМ письмової згоди на обробку та зберігання персональних даних.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України