Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 32

19 березня, старшим інспектором Козятинського міськрайонного відділу пробації Іриною Сьомкіною, було проведено робочу зустріч із директоркою Центру надання адміністративних послуг Козятинської міської ради Оксаною Бортняк. Темою обговорення стало впровадження низких адміністративних послуг для громадян України через систему інформаційних технологій.

Оксана Бортняк під час бесіди повідомила, що на даний час на теренах нашої держави впроваджується новий адміністративний сервіс, а саме система, що буде забезпечувати обмін даними між електронними державними реєстрами в режимі реального часу – «Трембіта».

Дана інформація є актуальною у світлі введення в промислову експлуатацію нового реєстру Міністерства юстиції України – Єдиного реєстру засуджених осіб та осіб узятих під варту.

На даний час до системи «Трембіта» планується підключати такі реєстри, як ЄДРПОУ, Єдиний державний демографічний реєстр, держземкадастр, державні реєстри рухомого майна, майнових та немайнових прав, їх обмежень та обтяжень і т.д., у тому числі і вже діючі реєстри Міністерства Юстиції, що значно спростить обмін даними як між органами державної влади, так і надання інформаційних послуг громадянам.

Можливість запровадження в майбутньому інформаційних обмінів між Єдиним реєстром засуджених та осіб, узятих під варту, інформаційними системами державних органів значно покращить роботу працівників пробації із пошуку необхідної інформації при здійсненні своєї парофесійної діяльності, а саме пришвидшить доступ до інформації при складанні досудових доповідей, сприятиме виявленню криміногенних факторів під час здійснення наглядової пробації, соціальній адаптації звільнених з місць позбавлення (обмеження) волі.

 

Ірина Сьомкіна,

старший інспектор

Козятинського міськрайонного відділу пробації

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України