Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 92

Остаточну крапку у рішенні об’єднання лікувальних закладів Козятина (Козятинської центральної районної лікарні, Козятинської міської лікарні та Козятинського стоматологічного центру) у один поставили на 14 позачерговій сесії депутати міської ради, прийнявши рішення №476-VIII «Про затвердження статуту (у новій редакції) комунального підприємства «Центральна районна лікарня» Козятинської міської ради».

Наразі декілька територіальних громад Вінниччини знаходяться у стані об’єднання своїх медичних закладів. Однак, Козятин у цьому процесі перший. Процес реорганізації підприємства регламентується Господарським кодексом України та іншими нормативними актами.

Документально розпочався непростий шлях реорганізації шляхом приєднання КП «Міська лікарня» та КП «Козятинська стоматологічна поліклініка» до КП «Козятинська ЦРЛ» після прийняття депутатами Козятинської міської ради на 11 сесії 8 скликання, що відбулася 28 травня 2021 року, рішення №303-VIII «Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я».

- Одним із основних ознак спроможності громади є забезпечення якісного, кваліфікованого та доступного медичного обслуговування. Згідно реалій теперішнього часу, відповідні вимоги можуть забезпечити потужні медичні заклади, які мають належне матеріальне забезпечення, кадровий потенціал, які мають фінансове забезпечення, відповідно до договорів, укладених з Національною службою здоров’я України за широким спектром медичних пакетів та мають підтримку з місцевого бюджету, - прокоментувала рішення Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.

Вочевидь, розпорошені медичні послуги, дубльований адмінперсонал та розкиданість лікувальних закладів по місту не сприяли досягненню оголошеної мети доступності та комфортності медичних послуг у громаді.

Отже, наступного дня після прийняття означеного на 14 позачерговій сесії рішення усі працівники КП «Міська лікарня» та КП «Козятинська стоматологічна поліклініка» були переведені до КП «Козятинська ЦРЛ», де таким чином тепер нараховується понад 700 штатних одиниць. Розпочався тримісячний період приведення штатного розпису до норм чинного законодавства та умов фінансування, відповідно до договорів, укладених з Національною службою здоров’я України, та спроможностей міського бюджету.

Окрім того, відповідно до зазначеного рішення, затверджено передавальні акти балансових рахунків та матеріальних цінностей, які передаються від підприємств, що припиняють свою діяльність, до КП «Козятинська ЦРЛ».

Вперше в ухваленому депутатами статуті лікарні передбачено створення та подальше функціонування спостережної ради лікарні. Спостережна рада – наглядовий орган комунального підприємства, який утворюється з представників закладу охорони здоров’я, представників структурного підрозділу з питань охорони здоров’я та соціального захисту, місцевих депутатів, представників громадськості та громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я, організацій, що здійснюють професійне самоврядування у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції.

Дане рішення є підставою для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення КП «Міська лікарня» Козятинської міської ради та КП «Козятинська стоматологічна поліклініка». Надалі весь перелік послуг, що надавалися у трьох означених лікувальних закладах, будуть надаватися в КП «Козятинська ЦРЛ».

Увага (!): перелік та обсяг медичних послуг не зменшиться, а в перспективі буде удосконалюватися та збільшуватися.

Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Новому об’єднаному медичному простору у Козятині бути!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України