Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 12

Останній трагічний випадок із загибеллю людей внаслідок ракетного обстрілу об’єкту залізничної інфраструктури 25 квітня поблизу Козятина показав крайню важливість не нехтувати сигналами тривоги. Ціна ігнорування сигналу небезпеки – втрачені ЖИТТЯ, скалічене здоров’я.

Війна, нажаль, продовжується. Ворог на даному етапі крім намагання наступати в східних та південних регіонах країни, щоденно здійснює ракетні та авіаційні атаки в першу чергу об’єктів інфраструктури, щоб завадити переміщенню стратегічних вантажів. І Козятинська громада, як бачимо, не виняток.

Мешканці міста Козятина та сіл громади аж занадто легковажно реагують на сигнали цивільної оборони та не займають місць для безпечного укриття. Навпаки, почувши сигнали, виходять на вулицю, щоб побачити, що летить, літак чи ракета, та якщо “пощастить”, зняти на відео чи зробити фото.

5-10 хвилин фори, що нам дає протиповітряна оборона, попереджаючи про небезпеку, це ціна життя, ціна зусиль наших військових, наших сил ППО, які дають усім нам шанс вижити.

На даний час не обов’язково ціллю ворожих ракет можуть бути наші житлові будинки. Літаки та ракети, що пролітають над нами, можуть бути збитими силами нашої протиповітряної оборони та авіації, а вибухонебезпечні уламки можуть впасти в будь-яке місце, під загрозою може бути кожен. Таких випадків в інших містах безліч, і вірити, що нас це омине немає підстав.

В черговий раз звертаюсь до громадян – давайте будемо вдячні нашому ППО, давайте будемо використовувати результати їх роботи заради нашої власної безпеки, давайте за сигналами «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» займати укриття та безпечні місця. Береженого і Бог береже.

Ще раз повідомляємо, що сигнали «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» та «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ» до населення доводяться декількома способами:

1.Через систему централізованого оповіщення шляхом включення електросирен. Якщо лунає довгий сигнал сирени тривалістю 1-3 хвилини, це означає – «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА». По сигналу люди мають терміново йти до найближчого укриття. Якщо лунає короткий сигнал сирени до 5-10 секунд, це означає «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ». По цьому сигналу можна залишати укриття.

2. Через текстові повідомлення на частотах радіо та по телебаченню.

3.Через додаток «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» в смартфонах, який показав свою надзвичайну ефективність та доступність. Хто ще не закачав, можна завантажити за посиланням:

Android https://bit.ly/3L50Uqt

iOS https://apple.co/3EyhvR3

Отримавши сигнал, повідомляйте про це усім своїм рідним, сусідам, особливо людям похилого віку та з обмеженими можливостями, розповсюджуйте максимально по всім групам у соціальних мережах, чат-групах.

ЗБЕРЕЖЕМО НАС РАЗОМ!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України