Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 51

На щотижневі прийоми громадян, що відновила у Козятинській міській раді очільниця громади Тетяна Єрмолаєва, приходить щоразу більше запитувачів. Мешканці громади звертаються із найактуальніших питань, висловлюють свої думки із найбільш нагальних проблем сьогодення.

Так, на нещодавньому прийомі Тетяна Миколаївна розглянула 20 запитів, серед яких найчисельнішими були звернення щодо працевлаштування, земельні та майнові колізії. Зокрема, до міського голови звернулася переселенка з Донецької області, яка вже декілька років мешкає у брата у Флоріянівці, із проханням виділити їй будинок у цьому ж селі, що наразі є комунальним майном. Жінка не має наміру повертатися коли-небудь на Донеччину, її син вже більше року служить у Збройних Силах України у зоні бойових дій на сході України. А Флоріанівка – її батьківщина, село, де живе її родина. Тому громадянка хоче скористатися пільгами, що надані внутрішньо переміщеним особам державою, і отримати будинок та землю, що гарантовані її сину – учаснику АТО.

Серед інших запитів щодо майнових питань були звернення стосовно приватизації квартири, реєстрації, відшкодування для ОСББ за кредитом.

??Окрім того, піднімалися піитання автобусного сполучення між селами Козятинської територіальної громади і містом, говорили про роботу центру з надання адмінстративних послуг.

Були і колективні звернення. На прийом до Тетяни Єрмолаєвої прийшли учасники громадської організації «Сіромашки», що стривожені долею безпритульних тварин, а саме їхньою стерилізацією та перетриманням. Козятинчани звикли, що таку процедуру проводять у Бердичеві чи у Вінниці. Виявляється є можливість використати кошти, що закладені на таку процедуру у міський бюджет, у Козятині.

Інша колективна заявка була озвучена представниками ініціативної групи так званого тарифного майдану – акції спротиву підняття тарифів на енергоносії, що відбувається вже понад місяць на площі Героїв Майдану і щоразу збирає небайдужих активістів. Від гостей Тетяна Миколаївна отримала запрошення на чергове протестне зібрання із проханням запросити також представників газового господарства та поліції, адже, переконані учасники козятинського тарифного майдану, у громаді мали місце відключення газопостачання за борги по оплаті розподілу газу, що, на думку активістів, є протизаконним. Разом із тим, представники ініціативної групи протестної акції передали Тетяні Миколаївні письмове прохання козятинчан до міського голови розпочати процес передачі газової мережі громади у комунальну власність міської ради.

- Не бачу у такій передачі ні сенсу, ні можливості, - прокоментувала міський голова. – Газове господарство – це складна і вибухонебезпечна галузь, спеціалістів з якої у міській раді немає. Отже і утримувати у порядку нам самотужки усі газові комунікації громади просто неможливо і наразі зовсім нерентабельно, адже тариф може піднятися в рази. Такий досвід маємо у одній громаді (єдиній в Україні), яка взяла на себе такий тягар – газову мережу.

Зачепили гості також тему субсидій, їхніх видів та складових – отримали чітке роз’яснення від Тетяни Єрмолаєвої.

Загалом, усі звернення, що прозвучали від заявників на прийомі у кабінеті міського голови, взяті на особистий контроль Тетяною Миколаївною. По виконанню деяких міським головою дані доручення структурним підрозділам міської ради.

Найактуальніші питання сьогодення громади із перших вуст – на прийомі громадян міським головою
Найактуальніші питання сьогодення громади із перших вуст – на прийомі громадян міським головою
Найактуальніші питання сьогодення громади із перших вуст – на прийомі громадян міським головою
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України