Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 31

На минулому тижні на території  школи №2 по вул. Героїв Майдану впало дерево. З корінням вивернулось з землі дуже крупне і на вигляд здорове дерево. І тільки завдяки щасливому випадку ніхто не постраждав. В місті кожного року падають дерева: на стадіоні, на узбіччі доріг, у сквері Пушкіна, на прибудинкових територіях.

   В минулому році на території скверу несподівано розчахнулось навпіл дерево. І тільки  тому, що вчасно  проведено заходи по його видаленню частки дерева не впали на пішохідні доріжки. Щороку до управління ЖКГ надходить більше 50-ти заяв від керівників підприємств, установ, мешканців міста про обстеження і надання дозволу на видалення дерев. На даний час в місті тільки з обстежених дерев більше 100 визнано як аварійно-небезпечні і підлягають видаленню. КП «Управляюча компанія» дані роботи майже не проводились і зараз все навантаження лягає на КП «Чисте місто». В 2021 році видалені  вкрай небезпечні дерева на вул. Героїв Майдану, у дворі буд.12 по вул. Винниченка, у дворі буд.64 по вул. Грушевського, біля ТОВ «Козятинський м ясокомбінат» по вул. Довженка, частина сухостійних  дерев у міському сквері, біля управління газового господарства по пров. Кондрацького. Тільки в 2021 році обстежено більше 400 дерев на територіях Пиковецького, Сокілецького, Флоріанівського, Сестренівського, Кордишівецького  старостинських округів та біля 300 дерев на території міста. Дерева в більшості всихаючі, дуплисті, сухостійні. Обстежені дерева на територіях ДНЗ №4, ЗОШ №5 м.Козятин.

   Щодо міського скверу. Останнє обстеження дерев проводилось інженером -лісопатологом ДСЛП «Вінницялісозахист» в 2018 році. Встановлено 38 аварійно-небезпечних зелених насаджень. З тих пір стан дерев тільки погіршився. Дерева мають такі дупла, куди вільно входить майже на всю довжину вимірювальна рулетка. Такі дерева під час негоди можуть повести себе непередбачувано. Дуже помилково і легковажно оцінювати стан дерева по пеньку, тому що вражається  найчастіше саме стовбур дерева. Всі аварійні дерева були помічені зарубками та номерним знаком, які через тиждень були витерті невідомими особами.

    На даний час розпорядженням міського голови затверджено склад комісії по обстеженню зелених насаджень на території міських навчальних та виховних закладів.

Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Наслідки негоди!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України