Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 81

Напевно, кожен українець знає, що 24 серпня – День незалежності України. Це свято віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до єдності, суверенності та самостійності. Щороку святкування річниці народження нашої держава дивує громадян  та гостей країни цікавими нововведеннями.

Цьогоріч до Дня Незалежності по всій Україні був організований документальний мультимедіа проект Лабораторії журналістики суспільного інтересу для Суспільного мовника - «Наші 30».

Що це за проект?

«Наші 30» - це документальні історії про дев’яності і спільний досвід дорослішання та спільні травми набуття самостійності – те, що зробило українців сильнішими на шляху до незалежності. Простіше кажучи, це короткометражні ролики про становлення України.

Управління сімейної, дитячої та молодіжної політики стало партнерами цього заходу, та 18 серпня в актовій залі Козятинського центру дитячої та юнацької творчості, організувало показ відеороликів для нашої громади. При перегляді кінострічок присутні поринули на початок 1990-х, коли був гострий дефіцит, коли у Радянському Союзі від початку не вбачалося виробництво достатньої кількості споживчих товарів, та те, які насправді сильні українські жінки, що не зламались.

Також до уваги було представлено відеоролик, у якому українські олімпійці розповідають про те, як уже після здобуття незалежності Україна виступала на Олімпійських іграх у складі Об’єднаної команди. Чим крім спорту доводилось займатись спортсменам, аби мати гроші на життя, тощо.

24 серпня новітній історії України виповниться 30 років, але ми маємо багатовіковий літопис, переданий від діда до батька, від батька до сина. Українська жага до волі та незалежності пройшла крізь віки і створила той фундамент, на якому ми стоїмо. Кожен з нас отримав свободу, яка є нашою спадщиною та здобутком.

Незалежність у нашій ДНК.

"НАШІ 30"
"НАШІ 30"
"НАШІ 30"
"НАШІ 30"
"НАШІ 30"
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України