Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 5
“Наша єдність – наша зброя”

🇺🇦 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності.

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг. Історія починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили символічно продемонструвати державну єдність. Він протягувався з Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного.

🇺🇦 Сьогодні, у цей день ми вкотре згадуємо та дякуємо нашим Воїнам, які боронять Україну, продовжують стримувати навалу ворога та відстоюють нашу соборність та свободу!

Вічна пам'ять та слава Героям, які віддали своє життя за Батьківщину та кожного з нас!

Сьогодні, коли Україна знову бореться за свою свободу, ідея соборності є особливо актуальною. Ми повинні об’єднатися, щоб захистити нашу країну та нашу єдність.

Ми повинні пам’ятати, що тільки разом ми можемо перемогти!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України