Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 7

Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА, поодинокі випадки захворювання зареєстрували й в інших територіальних громадах Вінниччини.

Захворювання на гепатит виявили у Могилів-Подільському районі, у Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині. Пацієнти перебувають в інфекційних відділеннях медичних закладів громад.

«На сьогодні найбільше пацієнтів ми маємо у Клінічному центрі інфекційних хвороб – 89 з підтвердженим діагнозом та 12 з підозрою на гепатит А. У міській клінічній лікарні 31 пацієнт з підтвердженим діагнозом та один з підозрою. У дитячій обласній інфекційні лікарні маємо 23 дитини у яких підтвердили діагноз та троє з підозрою. Усі пацієнти середньої ступені важкості. Важких немає», - зазначає заступниця директорки профільного департаменту Тетяна Бондаренко.

Відзначимо, що цими вихідними у Вінниці працювала команда МОЗ на чолі із головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним. Відпрацьовували усі можливі причини спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань визначили щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України