Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 18

На Вінниччині тривають зустрічі податківців Головного управління ДПС у Вінницькій області із платниками регіону. Сьогодні таке спілкування відбулось із суб’єктами господарювання Козятинщини.

Податківці поінформували присутніх про новації податкового законодавства, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Так, Роман Насадюк, начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області нагадав підприємцям, що обов’язкове застосування РРО чи ПРРО передбачено ще з 1 січня 2022 року для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників першої групи спрощеної системи оподаткування.

Посадовець звернув увагу присутніх на те, що ЗУ № 3219 передбачено пом’якшення штрафних санкцій за непроведення фіскалізації або проведення її з порушеннями. До торгівців застосовуватимуть штрафи, розмір яких залежатиме від кількості зафіксованих порушень та виду проданого товару, і становитиме від 25% до 50%. Для тих підприємців, які продають підакцизні товари – 100 та 150%.

Тож, щоб під час перевірок у суб’єктів господарювання не виникало неприємних несподіванок у вигляді податкових донарахувань, посадовець порадив працювати виключно в правовому полі.

Принагідно присутнім суб’єктам господарювання також нагадали про необхідність дотримання усіх норм трудового законодавства, вчасне подання звітності й сумлінну сплату податків.

Бізнесовців Козятинщини ще раз запевнили, що у податковій службі Вінниччини завжди готові надавати суб’єктам господарювання інформаційну підтримку та консультаційну допомогу у застосуванні податкового законодавства. Для цього порадили звертатись на «гарячі лінії» https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial або на Комунікаційну податкову платформу vin.ikc@tax.gov.ua

На Вінниччині тривають зустрічі податківців Головного управління ДПС у Вінницькій області із платниками регіону
На Вінниччині тривають зустрічі податківців Головного управління ДПС у Вінницькій області із платниками регіону
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України