Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 50

Сьогодні – середа, а значить, за планом, - відбувся традиційний щотижневий прийом громадян.

Зі своїми зверненнями та запитаннями до очільниці міської громади Тетяни Єрмолаєвої записалося 12 козятинчан. Тож, 12 життєвих історій та ситуацій прозвучало сьогодні у кабінеті міського голови.
Мешканці громади порушили ряд актуальних питань, зокрема, щодо забезпечення житлом та покращення житлових умов, надання матеріальної допомоги, майнові проблеми, що вже вирішуються у правочинній площині, сприяння у працевлаштуванні тощо.
Піднімалася тема і забезпечення громадян земельною ділянкою для ведення особистого господарства. Так, із подібним зверненням завітав до Тетяни Миколаївни ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС І категорії. Мешканець села Пиковець пільгової категорії просить забезпечити йому законне право на ділянку у 2 гектари. Однак, як зауважила міський голова, наразі вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення у місті Козятин немає. З сільських громад землю ще не передали до міської територіальної громади. А ті земельні ділянки, що передав у комунальну власність нашій громаді Держгеокадастр, це майже 500 розрізнених між собою шматків землі громадських пасовищ, прибережних територій тощо.
- Наразі на черзі на отримання земельної ділянки стоять сотні людей, - підкреслила Тетяна Єрмолаєва. – До цього часу у Козятині не було розроблено офіційного і прозорого механізму отримання землі громадянами. Над цією задачею працюємо тепер ми. Плануємо розробити та прийняти у дію Положення про розподілення земельних ділянок, про та правову сторону процедури.

Про земельну ділянку, однак, для будівництва житла вів розмову із міським головою інший містянин – батько багатодітної родини. Питання складне і тепер вже вирішується у суді. Наразі запитувач має рішення Верховного суду України і збирається продовжувати доводити у судовому залі свою правоту. Міська рада у цьому процесі виступатиме третьою стороною – про це зазначила міський голова.

Під час особистого прийому громадяни отримали кваліфіковані роз’яснення та відповіді на всі порушені питання, а працівникам відповідних структурних підрозділів виконавчого комітету Козятинської міської ради було надано відповідні доручення щодо оперативного опрацювання та остаточного вирішення звернень громадян.

На прийомі у міського голови
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України