Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 15

Під наглядовою пробацією уповноваженого органу перебуває 83 особи: звільнених від відбування покарання з випробуванням - 66, засуджених до покарання у виді громадських робіт - 3, засуджених до заборони обіймати певні посади або займатися певною діяльністю - 3, засуджених до покарання у виді виправних робіт – 3.

У рамках ініціативи Міністерства юстиції України #ЧужихДітейНеБуває відділом пробації спільно із органами місцевого самоврядування виконано 5 постанов суду про накладання адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт.

Окрім цього, за 2021 рік на виконання до уповноваженого органу з питань пробації надійшло 45 досудових доповідей.

Упродовж року до структурних підрозділів пробації надійшло 11 повідомлень-запитів від установ виконання покарань, щодо можливості проживання за обраним засудженим місце проживання, можливості працевлаштування та сприяння організації соціального патронажу засудженим.

Також відділ пробації має партнерську мережу («банк ресурсів»), що покриває потреби клієнтів пробації у працевлаштуванні, лікуванні алко та наркозалежностей, правовій та соціальній допомозі незахищеним верствам. Ми активно співпрацюємо з волонтерами.

І наостанок, в 2021 році на виконання до відділу вперше надійши судові рішення, які містять обов’язок - проходження пробаційної програми для суб’єктів пробації. Станом на кінець року таких вироків – 3, і вже розпочато проведення першої пробаційної програми – по попередженню вживання психоактивних речовин.

 

Ірина Сьомкіна

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України