Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 15

Сьогодні особливий день – День українського добровольця! Це свято героїв та справжніх патріотів своєї землі, котрі у складний для країни час вирушили на її захист.

Напередодні визначного дня у Козятинській міській раді відзначили захисників України. З нагоди Дня Українського добровольця міський голова Тетяна Єрмолаєва вручила козятинчанам-добровольцям грамоти, квіти та грошові премії.

 

Цьогоріч відзначили:

ОЛЕКСАНДРА ЮРІЙОВИЧА ЛЕВЧУКА – солдата-гранатометника 59-ї мотопіхотної бригади. Перебував у зоні проведення бойових дій з 2014 і продовжує наразі службу у Збройних Силах України на передовій.

ВАСИЛЯ ІВАНОВИЧА ФЕДОРУКА – старшого сержанта, розвідника 26-ї окремої артилерійської бригади. Перебував у зоні проведення бойових дій з 2016 по 2019 роки.

РОМАНА СЕРГІЙОВИЧА ТОДЧУКА – старшого солдата, стрільця 56-ї мотострілкової бригади. Перебував у зоні проведення бойових дій з 2015 по 2016 роки.

ЄВГЕНА ВОЛОДИМИРОВИЧА ГЕРАСИМЧУКА – рядового, майстра по ремонту автомобільної техніки ремонтно-відновного батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади. Перебував у зоні проведення бойових дій з 2015 по 2016 роки.

 

Тетяна Миколаївна, вручаючи Почесні грамоти козятинчанам Героям-добровольцям, зазначила, що захисники відзначаються за героїзм, незламну громадянську позицію, особистий внесок у зміцнення обороноздатності і незалежності України, а також за мужність і патріотизм, проявлені під час відбиття збройної агресії Росії на Донбасі.

– Ви справжні Герої України, які першими стали на захист Батьківщини, не чекаючи на мобілізацію, першими записалися у добровольчі батальйони, пішли у Нацгвардію та Збройні сили, щоб зупинити агресора.

Ви приклад патріотизму та любові до рідної землі. На прикладі теперішніх добровольців будуть вчитися прийдешні покоління, так як наше покоління виховувалося на прикладі героїзму героїв Крут та Української Повстанської Армії.

Невідомо, якою б склалася подальша доля України, якби найвірніші сини українського народу своєчасно не стали на її захист, ризикуючи власним життям. На жаль, ворога ще до кінця не зупинено, але з такими людьми, як ви – наповненими силою, мужністю та жагою до свободи ми отримаємо бажане. Свобода у нас в крові, свобода і незалежність – це те, що ніколи не вирвати з нашого серця, і ми переконуємось в цьому не одне століття.

У цей день я бажаю вам здоров’я, сили духу, життєвого благополуччя, витримки у складних ситуаціях, мудрих рішень та нових звершень.

Перемога буде за нами!

 

Своєю чергою кожен із захисників дякував зі словами «Служу українському народу!», а за тим у сесійній залі лунало «Слава Україні – Героям слава!».

 

Довідка.

День українського добровольця – свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
На честь справжніх патріотів!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України