Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 2
Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

11 квітня світ схиляє голову в пам'ять про мільйони людей, чиє життя було жорстоко скалічене нацистським режимом. Цей день - Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів, день, коли ми згадуємо про жахливі злочини минулого та замислюємося над цінністю людського життя.

79 років тому, 11 квітня 1945 року, в'язні концтабору Бухенвальд підняли повстання проти нацистів. Це стало символом незламного духу та жаги до свободи, адже люди, які пережили жахливі умови та знущання, не втратили віри в людство.

За час Другої світової війни нацистським режимом було створено близько 15 000 концтаборів, через які пройшли мільйони людей. Голокост, геноцид єврейського народу, став однією з найтрагічніших сторінок в історії людства.

Спостерігаючи за жорстокістю російських окупантів в Україні, ми з жахом бачимо, як тінь минулого знову лягла на нашу землю. Звірства, які чинять росіяни над мирними людьми, мародерство, зґвалтування, катування та вбивства - все це нагадує про жахливі злочини нацистів.

❗Наш обов'язок - пам'ятати і боротися:

Пам'ятати про жертв фашизму, про мільйони людей, чиє життя було загублене через ненависть і жорстокість. Пам'ятати про те, до чого може призвести безкарність та потурання агресору.

Пам'ятати та боротися!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України