Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 94

Ніяким чином законним шляхом на теплопостачальників (ТОВ «Вінниця-теплоенерго», ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінницькі теплові мережі»), що опалювали Козятин від 2016 року, наразі вплинути НЕМОЖЛИВО. Усі звернення щодо дострокового припинення договорів оренди котелень (на виконання рішення 11 сесії 8 скликання від 28.05.2021 року «Про розірвання договорів оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Козятин») вони просто ІГНОРУЮТЬ: Укрпошта повертає пакети документів, що відправляє КП «Чисте місто» (орендодавець), назад!

Така поведінка теплопостачальників аргументується з їхньої сторони законними причинами: ще у 2016 році Козятинська міська рада (від її імені орендодавець котелень – КП «Чисте місто») уклала договори оренди міських котелень із вказаними компаніями. Термін дії договорів завершувався 30 червня 2020 року, що логічно, якщо врахувати термін каденції діючої на той час влади. Думалося би: новий склад міської ради відповідатиме за новий опалювальний сезон 2020-2021 року і наступні самостійно. Однак, зовсім не так сталося! Вже 1 вересня 2020 року із усіма трьома теплопостачальниками (які насправді мають одного і того самого керівника!) Козятин підписав нову «Додаткову угоду про внесення змін до договору оренди нерухомого майна». А тепер – увага! Напередодні завершення своєї каденції міська рада ДОБРОВІЛЬНО вносить зміни у строк дії Договору: його ПРОДОВЖЕНО ДО 30 ЧЕРВНЯ 2023 РОКУ! Тобто міська рада минулої каденції, умовно кажучи, ввела місто у теплопостачальну кабалу, яку тепер розірвати ніяк законно неможливо.

 

Що ж до громадської реакції, про яку наразі пишуть у соцмережах ті, хто напряму причетний до підписання кабального Договору, то протягом усіх років опалення міста вказаними теплопостачальниками місцеві ЗМІ активно транслювали невдоволення мешканців Козятина їхньою роботою: димом, смородом, жахливим станом котелень і, головне, низькими температурами, що в результаті протягом усіх опалювальних сезонів отримували козятинці. Наведемо приклади декількох статей із сайту газети «RIA-Козятин»: https://kazatin.com/Vid-Chytachiv/hto-dav-pravo-traviti-meshkantsiv-kozyatina-10587307.html , https://kazatin.com/Podii/puzir-proti-gromadi-raund-2-10653541.html , https://kazatin.com/Podii/gotuy-sanchata-litom-ne-spratsyuvalo-u-kozyatini-10732842.html , https://kazatin.com/Podii/perevodyat-strilki-yak-koti-scho-nashkodili-10774515.html , https://kazatin.com/Podii/opalyuvalniy-sezon-u-kozyatini-v-sadochkah-vzhe-teplo-a-v-tsrl-sche-ho-11150679.html

 

Тож питання: «ХТО опалюватиме Козятин?» усі теперішні опозиціонери – колишні очільники міста можуть поставити собі і спитати свою совість: «Спокійно спиться після відвертої диверсії, яку реалізовували у Козятині протягом 5 років каденції і яку нагло продовжили і нав’язали ще й після себе на три роки?». Можливо досить бути циніками і краще визнати СВОЇ ПОМИЛКИ та втягнутися у процес конструктивного діалогу і співпраці щодо поліпшення теплопостачання міста?

 

Поведінка теплопостачальників, що наразі своїм ігноруванням на запити міської ради можуть зірвати опалювальний сезон 2021-2022 рр., наштовхує на висновок: вони відверто САБОТУЮТЬ процес підготовки нового опалювального сезону, НАВМИСНО створюючи у місті аварійну ситуацію.

Шкода, що заручниками такої розіграної партії між колишнім складом міської ради та теплопостачальниками вкотре стануть мешканці Козятина.

 

Аналізуючи підготовку до опалення цьогоріч у громадах Вінницької області, зауважимо: подібна ситуація склалася також у Бершаді, де опаленням займаються так само, як і у Козятині, немісцеві інвестори. В усіх інших громадах Вінниччини за опалення у соціальних закладах відповідає сама громада, вірніше, комунальні підприємства ТГ.

Наведені факти є черговим доказом очевидного висновку: необхідно відмовитися від послуг теплопостачальних компаній і готуватися до відповідальності за опалення самим. Виграш: по-перше, колосальна економія коштів! Наразі декілька десятків мільйонів гривень міський бюджет витрачає на послуги теплопостачальників (маючи при цьому величезні проблеми із теплом!), у варіанті опалення місцевим КП громада ЕКОНОМИТИМЕ У ТРИ РАЗИ. По-друге, самоусунуться усі оговорені вище питання щодо вчасності початку опалювального сезону, відповідності усім санітарним нормам та екологічним вимогам котелень та й, власне, палива, а головне: у садочках, школах та лікарні нарешті стане тепло.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України