Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 58

2 серпня у православному календарі відзначається день пам’яті Іллі Пророка – шанованого народом святого. У Козятині Святого Пророка Іллю шанують особливим чином: цього дня ось уже 20 років релігійна громада Храму Святого Пророка Іллі відзначає світле престольне свято.

 

Із гарним ювілейним святом привітати парафіян приходу Храму завітала Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.

- Нехай Святий Ілля благословить ваш храм – ваш Божий дім, зробить його хлібосольним, заможним і благополучним. Нехай у вашому домі завжди витає аромат хліба, запах щастя і веселий сміх друзів, - серед іншого сказала у вітальному слові Тетяна Миколаївна. - Бажаю багато сонця, яке зігріє ваші душі, наповнить серця любов’ю, вірою, щирістю і добром. Бажаю щедрості душі і великого врожаю, сприятливої погоди і ясного неба, доброго відпочинку і шанування пророка, щирих молитов і дощових крапель, які принесуть на землю родючість і благополуччя.

 

Для довідки.

Релігійна громада Храму Святого Пророка Іллі заснована у Козятині 15 березня 2001 року. 19 рудня 2002 року на свято святителя і чудотворця Миколая відбулося освячення храму, яке звершив єпископ Вінницький та Брацлавський Геронтій. Наступного, 2003 року, релігійною громадою було вирішено почати будівництво купола над церквою, яке завершилося на престольне свято – 2 серпня 2004 року.

Наразі, ось уже декілька років силами та за фінансової підтримки релігійної громади Храму, чисельних друзів і спонсорів, а також постійними турботами настоятеля ієрея Романа Масири будується нове приміщення Храму. Наразі роботи тривають вже над зведенням вікон на куполі майбутньої величної будівлі.

Міський голова Тетяна Єрмолаєва привітала із престольним святом релігійну громаду Храму Святого Пророка Іллі (ПЦУ)
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України