Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 60

Центр надання адміністративних послуг у місті Козятині кожного дня працює над впровадженням інноваційних сервісів, задля забезпечення комфорту жителів територіальної громади під час отримання адміністративних послуг.

За повідомленням начальника Управління «ЦНАП у м.Козятині» Оксани Бортняк, міський ЦНАП готується до запровадження системи «Трембіта».

Важливою при цьому є політична воля в органах виконавчої влади щодо створення сервісів взаємодії своїх реєстрів та їх підключення до «Трембіти». Ну а ключовим є усвідомлення переваг, які несе пересічним громадянам добре налагоджена система обміну даними між різними ОВВ та між ними і ЦНАП.

Адже бігати мають дані, а не люди!

Довідка.

Система «Трембіта» — це національна система електронної взаємодії між державними інформаційними ресурсами, електронними реєстрами, інформаційними системами тощо. Вона покликана надати органам державної влади та місцевого самоврядування оперативний, безперешкодний і надійний доступ до інформації, необхідний їм для здійснення їх повноважень.

Завдяки «Трембіті» кожен публічний орган відповідно до своїх повноважень може підключитися до необхідного інформаційного ресурсу та отримувати встановлений набір інформації – як у автоматичному, так і ручному режимах.

Основу системи «Трембіта» становить удосконалена естонська платформа обміну даними X-ROAD, яка є фундаментом естонського цифрового суспільства.

Учасниками системи «Трембіта» є органи державної влади та місцевого самоврядування, які можуть використовувати її відповідно до вимог.

?Отже, станом на сьогодні укладено 40 угод про підключення до системи Трембіта з органами державної влади; 24 угоди з організаціями, підключено 6 державних електронних інформаційних ресурсів.

Окрім державних органів, до системи почали активніше долучатись українські міста.

Наразі це Харків, Дніпро, Київ, Луцьк, Кривий Ріг.

Міський ЦНАП готується до запровадження системи «Трембіта»
Міський ЦНАП готується до запровадження системи «Трембіта»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України