Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 27

Предметом розгляду учасників адмінкомісії стали дві справи про адміністративні порушення, передбачені у КУпАП. Шкода, але ці порушення є настільки поширеними, що на них вже навіть не звертають увагу і не розцінюють, як шкідливі і небезпечні.

Скажімо, прогулянка із собакою бійцівської породи без поводка та намордника у громадському місці – небезпека для оточуючих. Однак, виявляється, не тільки. Так, декілька тижнів тому стафордширський тер’єр, якого господар відчепив від ремінця, вискочив на проїжджу частину дороги із пожвавленим рухом і спричинив ДТП: зіткнулися два автомобілі. Правоохоронці кваліфікували інцидент як адміправопорушення, що регламентоване частиною першою статті 154 «Порушення правил утримання собак і котів» і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 гривень).

Не менш небезпечним є завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, адже навмисно без нагальної потреби відірвані від виконання невідкладної роботи співробітники пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань можуть не встигнути надати справді важливу і необхідну допомогу іншим громадянам. Таке адміністративне правопорушення передбачене статтею 183 КУпАП і тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 3400 гривень).

По обох розглянутих справах членами комісії прийняті одноголосні рішення щодо накладення штрафів.

Майже тисяча гривень – сума штрафів за адмінпорушення, що розглянули на черговому засіданні адмінкомісії при виконкомі міської ради
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України