Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 289

Жінка приходить в цей світ, щоб дарувати життя, в цьому її найголовніше призначення. І яких би звершень не досягла вона у житті – все марно, якщо вона не виконала свого найважливішого завдання на цій Землі – бути Матір'ю. Материнство – величезне щастя, сокровенна місія, яку Господь призначив жінці. Материнством жінка радіє, пишається, сподівається і впевнено дивиться у майбутнє. Весь Всесвіт жінки вміщений у Материнстві.

І ми, будучи дітьми своїх Матерів, щоденно відчуваємо тепло материнських обіймів, мамину турботу і ніжність, підтримку і захист від небезпеки.

День Матері – прекрасне свято. В цей день ми вкотре маємо можливість висловити своїй мамі слова любові та подяки, отримати потужну підтримку від родинного зв’язку з нею, який ніколи не обривається. А для матері – це величезна радість бачити поруч свого синочка чи донечку, радіти своїми дітьми.

 

Але, на жаль, так буває не у всіх.

З квітня 2014 року, з того часу, як в Україну прийшла біда під назвою ВІЙНА, 4255 родин втратили своїх синів. Осиротіли 4255 матерів.

Час для них зупинився. Вони назавжди залишилися у тому страшному році, коли втратили саме дороге, що мали в житті, в чому полягав увесь сенс життя, на що покладалися усі надії – свою дитину.

Вони вже ніколи не зможуть обняти сина, притиснути до себе і сказати, як сильно вони його люблять. Кожна з них живе з величезним болем втрати в серці. День за днем, йдучи стежиною одинокого життя.

 

Сьогодні, 21 травня, матері загиблих захисників України отримали листи від дітей. Це учениці спеціалізованої школи № 1 ім. Т.Г.Шевченка: учениця 11-А класу Казмірчук Анна, 9-В класу Струтинська Анна, 9-Б класу Дулецька Дар’я, 9-Б класу Драчук Анастасія, учениці 7-А класу Фицик Юлія, Коваленко Анна, Петренко Вікторія, Хилінська Марина та Дяк Анастасія, 7-А класу Лукашук Кароліна.

Хочеться висловити безмежну подяку цим дітям з великою душею і надзвичайним рівнем людяності. Вони наділені високими людськими якостями сердечної теплоти і мужності. Так, мужності, адже не кожний наважиться наблизитися до пульсуючого, киплячого джерела болю, туги та смутку. А ці дівчата змогли словами вдячності та підтримки хоч ненадовго загасити біль втрати.

З надією дивлюся в майбутнє. І я точно знаю, що ці молоденькі дівчата, ці майбутні матері, вже мають чіткі переконання і збережуть Україну заради майбутнього своїх майбутніх дітей.

Спасибі вам, добрі вісниці, що принесли радість і зігріли осиротілі материнські серця. Сьогодні ви зробили цей світ кращим. Адже коли втішається печальне серце, на небі запалюється ще одна зірочка, Янголи на небі посміхаються і Сам Господь радіє усмішці Мами.

 

Інна Наумова, матір загиблого у 2014 році на Донеччині Героя Вадима Наумова

Матерям, що втратили на війні своїх синів, присвячується…
Матерям, що втратили на війні своїх синів, присвячується…
Матерям, що втратили на війні своїх синів, присвячується…
Матерям, що втратили на війні своїх синів, присвячується…
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України