Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 28

Представники міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» сьогодні зустрілися із секретарем Козятинської міської ради Тетяною Римшою з метою налагодження шляхів співпраці.

Гості наголосили, що наразі сконцентрували свою діяльність на теренах Вінниччини на лікуванні та психологічній допомозі переселенцям. У арсеналі методів роботи лікарів-психіатрів – тренінги спілкування, психологічні практики, що допоможуть зняти стрес, полегшити вплив посттравматичного синдрому на психіку, адаптуватися до життя у нових соціальних умовах. Особливу увагу приділяють заняттям із дітьми внутрішньо переміщених сімей, тонка психіка яких найбільш вразлива до жорстоких реалій війни, відтак потребує більш глибокого індивідуального підходу.

Нагадаємо, у Козятинській міській територіальній громаді зі статусом внутрішньо переміщених осіб наразі зареєстровано 3900 чоловік зі східних та південних областей України. Усі переселенці отримують гарантовані державою соціальні допомоги, а також благодійну допомогу від міської ради, мешканців Козятинської громади та міжнародних гуманітарних місій (одяг, предмети побуту та особистої гігієни, побутову хімію, продукти харчування тощо).

- Надзвичайно важливо не залишати без уваги потреби переселенців. Важливо, щоб ми об’єднали наші зусилля. Така спільна робота та конструктивна співпраця неодмінно матиме результат: врятовані життя та відновлений спокій людей, - зауважила насамкінець зустрічі Тетяна Аркадіївна.

 

Довідка.

«Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF) - це міжнародна незалежна некомерційна медична гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та надзвичайну медичну допомогу населенню, яке постраждало в результаті збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції чи стихійних лих у більш ніж 70 країнах світу. Зокрема, в різних районах Африки, Європи, Південної і Північної Америки та Азії.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України