Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 20

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми , захисту прав жінок та будь-яких проявів дискримінації.

Дати початку та завершення акції не випадкові – вони поєднують 8 важливих дат: від 25 листопада – Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок до 10 грудня – Міжнародного дня прав людини.

Козятинська громада активно долучається до акції .Розпочалась вона, з урахуванням карантинних обмежень, проведенням засідання круглого столу, в якому взяли участь представники суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

    Директор Козятинського місцевого Центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Комар у вступному слові торкнувся перспективі ратифікації Україною Конвенції Ради Європи із запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, яку називають Стамбульською конвенцією проти насильства.

   Заступник начальника управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Козятинської міської ради Людмила Кудимець презентувала  доповідь -  «Міфи та факти про Стамбульську конвенцію». До речі, цьогоріч виповнилося 10 років, відколи наша країна її підписала. «Насильство – це дуже приховане явище. Зазвичай фіксується лише невелика частина його випадків. Тож збільшення статистики є свідченням того, що ці злочини виводяться з тіні. Як наслідок , чим активніша  робота проти насильства – тим  більша кількість зареєстрованих випадків насильства

Якщо ж хтось говорить, що в громаді немає насильства, то це означає, що його не ідентифікують і не звертають на нього уваги.»

Поточного року уряд ухвалив рішення про виділення 274 млн грн державної субвенції на розвиток служб підтримки постраждалих від насильства за ознакою статі, зокрема домашнього. Ці гроші отримали 124 громади, серед яких і Козятинська. У них будуть створені 29 притулків, 38 центрів денного перебування, мобільні бригади, надаватимуться інші послуги.

   Провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Козятинської міськрайонної філії Вінницького обласного Центру зайнятості Наталія Машталер, зазначила, що особливу увагу треба приділяти проблемі насильства  на місцевому рівні, зауваживши, що  насильство є складовою порушення прав людини, дотримання, забезпечення та захист яких не втрачає своєї актуальності, особливо під час карантинних обмежень.

   Начальник Хмільницького РВ№2  філії державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області Сергій Фют, сказав про необхідність посилення просвітницької роботи серед населення та активізацію взаємодії з громадськими організаціями.

   Дільничий офіцер поліції Валерія Слободяник повідомила,що разом із встановленням адміністративної та кримінальної відповідальності за вчинення різних видів насильства запроваджується облік цих правопорушень. Обліковуються звернення до соціальних служб, центрів безоплатної правової допомоги, до правоохоронних органів та громадських організацій.

   На зустрічі була присутня працівник Козятинської міської  бібліотеки Тетяна Яковчук, яка підтримала співпрацю з інформаційно-просвітницької кампанії.

   Представниці ГО «Територія добра» познайомили присутніх з громадськими оргацізаціями, які надають підтримку постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Власне, на  засіданні  були окреслені спільні плани та дії  для взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.  У результаті зібрання його учасники дійшли єдиної думки, що важливу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. Тому ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства, без сумніву, має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних суб’єктів.

 

Козятинська громада активно долучилась до акції «16 днів проти насильства»
Козятинська громада активно долучилась до акції «16 днів проти насильства»
Козятинська громада активно долучилась до акції «16 днів проти насильства»
Козятинська громада активно долучилась до акції «16 днів проти насильства»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України