Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 83

Днями під керівництвом керуючої справами виконкому Аліни Тимощук засідала адміністративна комісія при виконавчому комітеті Козятинської міської ради.

На розгляд комісії виносилось шість справ про адміністративні правопорушення громадян, що мешкають на території громади. І усі (!) шість протоколів, що розглядалися комісією, були складені за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Цей факт наштовхує на роздуми з приводу ставлення мешканців громади до чистоти та охайності вулиць, до порядку та комфорту у місті, а також наводить на очевидні висновки стосовно бажання (чи то пак, небажання) козятинчан жити у благоустроєному Козятині.

 

Так, один мешканець міста, попри встановлену заборону, багато разів озвучену не тільки місцевими, але й державними ЗМІ, порушуючи пожежну безпеку у громадському місці відпочинку – на стадіоні «Локомотив», вирішив «покурити біля сухого хмизу», - як сам написав у поясненні. Іншими словами – спричинив пожежу, яку самотужки не зміг загасити.

Інший козятинчанин проігнорував пропозиції отриманого ще на початку року припису від управління житлово-комунального господарства міської ради щодо прибирання бетонних панелей та бетонних балок, що склав біля своєї садиби на дорозі, чим створив перешкоду у пересуванні вулицею сусідів. Нагадаємо, у Правилах благоустрою громади передбачено ДОЗВІЛ на ТИМЧАСОВЕ складання будівельних матеріалів терміном на ОДИН МІСЯЦЬ. Після завершення вказаного терміну будівельний матеріал потрібно прибрати з території, яка є власністю громади міста Козятин.

Неприпустимо складати і відходи на землях загального користування міської громади – це порушення, вочевидь, небезпечне ще й поширенням антисанітарії. Однак, не дотрималися цього правила учасники одного із міських колективних садових товариств, що, попри вже отриманий місяць тому припис від управління ЖКГ, до цього часу не уклали договір із КП «Чисте місто» на послугу вивезення твердих побутових відходів. Сміття просто складають на стихійному сміттєзвалищі поблизу території садового товариства, що є грубим порушенням благоустрою громади.

Так само заборонено у Правилах благоустрою Козятинської громади (розділ 4) «вивішувати різні об’яви…, встановлювати реклами у не відведених для цього місцях» (цитата Правил благоустрою та утримання територій м.Козятина від 10.02.2012 року). Це правило порушила пані, яка самовільно обклеїла рекламними постерами формату А1 скляні стінки автобусної зупинки.

Ще один громадянин, не взявши дозволу управління ЖКГ міської ради на проведення земляних робіт на землях міської громади, не узгодивши ці роботи із інженерними службами, що утримують комунікації під землею, став причиною … обезточення великого місцевого промислового підприємства, пошкодивши силовий кабель!

Насамкінець, порушення, яке можна віднести до створення екологічної небезпеки, здійснив мешканець Козятина: на спеціалізованому автомобілі «Асенізатор» громадянин зливав нечистоти в очисні споруди (у міську каналізацію), не маючи на це відповідного дозволу.

 

За результатами розгляду описаних справ, членами комісії були прийняті відповідні рішення. Зокрема, усі правопорушники притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Нагадаємо, стаття 152 КУпАП, що передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Козятинчани порушують благоустрій попри заборони, приписи та встановлені норми
Козятинчани порушують благоустрій попри заборони, приписи та встановлені норми
Козятинчани порушують благоустрій попри заборони, приписи та встановлені норми
Козятинчани порушують благоустрій попри заборони, приписи та встановлені норми
Козятинчани порушують благоустрій попри заборони, приписи та встановлені норми
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України