Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 17

День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій залишається пам’ятною датою для багатьох нащадків тих, хто помер від Великого Голоду у 1932-33 рр.

У Кордишівці біля знаку жертвам Голодомору відбувся пам’ятний захід. Хвилиною мовчання вшанували присутні душі померлих від геноциду.

- Цей злочин назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю. Голодомор не лише фізично знищував людей. Але український народ виявив стійкість. Завдяки вірі у свої сили, любові до України, споконвічному прагненню до свободи та незалежності - ми вистояли. Сьогодні маленький вогник свічки об’єднує нас у молитві за душі жертв Голодомору, - підкреслила староста Кордишівського старостинського округу.

 

Протягом 32-33 років минулого століття від штучно організованого голоду загинули мільйони наших співвітчизників: щохвилини помирали 17 людей, щогодини – тисячу, щодоби – 25 тисяч.

Зрозуміти всі причини, через які став можливим голодомор, через які люди ставали катами і жертвами, героями і байдужими свідками, є нашим обов’язком не лише перед мертвими. Це наш обов’язок перед нашими дітьми та онуками, яким жити в Україні. Поки немає такого розуміння, немає впевненості, що знову не відчиняться пекельні двері.

Кордишівка вшанувала пам’ять невинних жертв голодомору та політичних репресій
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України