Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6
Когенераційні установки на природному газі - наш внесок у стійкість енергосистеми України

До уваги бізнесу, місцевих рад та комунальних підприємств!

Вінницька філія «ГАЗМЕРЕЖІ» забезпечує газифікацію «під ключ» когенераційних установок. Від видачі технічних умов та проектування до монтажу системи та пуску газу на об’єкт.

В нинішніх умовах, коли енергетична інфраструктура в Україні перебуває під постійними обстрілами ворога, зростає потреба у децентралізації енергосистеми і розвитку малої та маневрової енергетики. Відтак, набувають популярності та широко використовуються в усіх регіонах універсальні та високоефективні міні-ТЕЦ - когенераційні модулі. Їх застосування допоможе утримати енергетичну систему країни в цей складний час та буде для споживачів надійним джерелом тепла та електроенергії на майбутнє.

Когенераційна установка — комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії. Фактично обладнання можна розглядати як аналог стаціонарної теплоелектростанції.

Одним з найпоширеніших варіантів в нашій країні є когенераційні установки на природному газі.

З таким обладнанням ви отримуєте незалежне джерело постійного енергоживлення, яке також може виробляти тепло або обігрівати приміщення. Сумарне ККД такого обладнання сягає 93%, знижуючи загальні витрати на виробництво тепла та електроенергії. Використовуються не тільки як резервні, допоміжні джерела енергії, але і як незалежні альтернативні міні-ТЕЦ.

Спектр застосування досить широкий. Опалення та забезпечення гарячою водою і електроенергією  соціально важливих закладів, муніципальних будівель, промислових об'єктів, тощо. Потенційними об'єктами для застосування когенерації є великі та малі промислові підприємства, заводи, пекарні, готелі, торгові та адміністративні центри, ферми, теплиці тощо.

У так званих тригенераційних системах є також можливість отримання вторинного холоду для кондиціонування приміщення або технологічних цілей. Такі системи  виробляють тепло, холод і електроенергію одночасно.

Крім природного газу обладнання може використовувати і інші альтернативні види газоподібного палива (бутан, пропан, біогаз). Більшість систем сконструйовані з можливістю переналаштовуватися з одного газо-палива на інше, а також підключення нових споживачів.

Когенераційні установки здатні істотно розвантажити електричні мережі, виключаючи збої в подачі енергії та/або опалення. Активно застосовуються як стаціонарні міні-ТЕЦ або джерело аварійної подачі тепла та електроенергії.

Електрична та теплова енергія, що виробляється когенераційною системою, може бути спрямована як на власні потреби, так і підключена до загальної розподільної мережі. Це дає можливість споживачу не лише забезпечити власну енергонезалежність, а й отримати прибуток від продажу надлишків виробленої електроенергії та тепла.

Станції легко вписуються в будь-яку електросхему приватних споживачів або будь-якої кількості користувачів через  мережі загального користування, а також:

- мають компактні габарити;

- екологічно безпечні;

- завдяки наявності варіантів налаштувань, забезпечується точне дозування тепла, енергії;

- допускається використання в умовах міста.

Відтак, когенерація в Україні стрімко набирає популярність як серед приватних, так і комерційних споживачів. На відміну від сонячних і вітрових електростанцій, в когенераційних установках вироблення електричної і теплової енергії відбувається постійно в цілодобовому режимі - незалежно від часу доби, пори року і температури навколишнього середовища.

Замовити газифікацію вашої когенераційної установки ви можете у найближчому центрі обслуговування клієнтів. Отримати консультацію можна також за тел. 066-300-2-888;    098-300-2-888; 093-300-2-888.

Когенераційні установки на природному газі - наш внесок у стійкість енергосистеми України
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України