Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 23

До Музею історії міста Козятин завітали поважні гості – залізничники, ветерани праці Козятинського вагонного депо Віталій Павлович Біда та Пресняк Володимир Родіонович. Вони передали до фондів музею книгу автора Віктора Сидоренка «Крізь призму спортивного гарту» про історію розвитку фізичної культури та спорту Конотопського ПОЛІТЕХУ: дати, імена, здобутки, що побачила світ у 2020 р.

Книга - гарна, на якісному папері з безліччю світлин, має автограф народного депутата України і мецената видання Ігоря Молотка. Вручена вона була мешканцю міста Козятина під час презентації у Конотопському політехнічному коледжі. Цій події передувала історія річної давнини.

Якось до нашого музею передзвонив пан Віталій і розповів, що у місті Конотопі пишуть цікаву книгу, де планують розповісти про мешканця Козятина, в минулому начальника Козятинського  відділку Південно- Західної залізниці, шанувальника спорту Почесного громадянина міста Козятина Лєскова Георгія. Автор майбутнього видання попросив фотографію і інформацію про діяльність даної постаті на теренах Козятина. Віталій Павлович Біда – людина відповідальна і взявся ретельно за справу і світлина козятинця Георгія Лєскова гідно доповнила представлену вам книгу. Також надіслано інформацію про визначні досягнення у розвитку міста залізничників Козятині, де він опікувався спортивним життям міста. При його сприянні були побудовані у Козятині плавальний басейн, спортивний зал на вокзалі «Локомотив», проведені ремонтні роботи по облаштуванню санаторію-профілакторію для залізничників та водойми у селищі Залізничне, за що козятинці присвоїли йому звання Почесний громадянин міста Козятина.

У книзі  азначено, що  Георгій Лєсков очолював Конотопський відділок Південно- Західної залізниці з 1953 по 1960-ті роки . За цей термін приділяв велику увагу розвитку спортивної інфраструктури й створенню потужної конкурентоспроможної місцевої футбольної команди. При його активній підтримці облаштовано конотопський стадіон «Локомотив». Також наприкінці 1950-х років за розпорядженням Георгія Лєскова там було встановлено пам’ятник футболістам - постійним лідерам обласних та залізничних змагань.

Дякуємо поважним гостям за доставлену книгу. Автору Віктору Сидоренко й меценату Ігорю Молотку за можливість доповнити цікавою інформацією біографію видатного козятинця й копітку працю за підбір і систематизацію матеріалів, світлин та видавництво книги.

 

Директор Музею історії міста Лілія Макаревич

Книга з історією
Книга з історією
Книга з історією
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України