Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 49

Одним із активно обговорюваних депутатами питань вчорашнього засідання сесії міської ради стало питання «Про внесення змін до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік».

Роз’яснимо, що цим рішенням до вже прийнятої у грудні 2020 року (рішення №58-VІІІ прийняте на 3 сесії 8 скликання) Програми (увесь текст Програми можна переглянути на сайті Козятинської міської ради за посиланням: https://komr.gov.ua/mrdocs/no-58-pro-zatverdzhennya-miskoyi-programy-rozvytku-zhytlovo-komunalnogo-gospodarstva-ta ) у VI розділ «Заходи з утримання та ремонту об’єктів житлово-комунального господарства на 2021 рік» вводилися орієнтовні обсяги фінансування запланованих до кінця поточного року робіт, серед яких: капітальний ремонт центральної площі міста по вул. Героїв Майдану, дорожнього покриття по вул. Лермонтова, дорожнього покриття та тротуару з влаштуванням велодоріжки по вулиці Куликовського, капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару із влаштуванням велодоріжки по вулиці 8-ма Гвардійська (інженерні вишукування та проектні роботи), капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару із влаштуванням велодоріжки по вулиці Незалежності (інженерні вишукування та проектні роботи), капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару з влаштуванням велодоріжки по вулиці Героїв Майдану (інженерні вишукування та проектні роботи), будівництво мережі зовнішнього освітлення вулиць сіл Королівка, Сестринівка, Махаринці тощо (із усіма змінами та доповненнями також можна ознайомитися на сайті Козятинської міської ради у розділі «Документи міської ради/Рішення міської ради»).

Із поданого списку зрозуміло, що заплановані заходи – важливі, серйозні та … не безкоштовні. Саме тому у проекті рішення пропонувалося депутатам прийняти доповнення до ухваленої Програми у частині фінансування, аби РЕАЛІЗУВАТИ заплановане у Програмі.

Однак, так, вочевидь, думали не усі депутати міської ради 8 скликання. Деякі з них вирішили відверто попіаритися на камеру і почали «аргументовано» сперечатися та пропонували навіть відкласти прийняття рішення до наступного засідання чергової сесії. Тобто, по факту хотіли заблокувати ремонти доріг, освітлення вулиць та інші заплановані роботи по благоустрою Козятинської громади. У результаті – проголосували «Проти». Втім, голосів «За» вистачило (таких було 15), щоб рішення стало прийнятим. А «героїв», як-то кажуть, в обличчя можна побачити на відео сесійного засідання або у результатах поіменного голосування, що є на сайті міської ради.

Капітальний ремонт доріг та освітлення громади трохи не зірвали деякі депутати міської ради
Капітальний ремонт доріг та освітлення громади трохи не зірвали деякі депутати міської ради
Капітальний ремонт доріг та освітлення громади трохи не зірвали деякі депутати міської ради
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України