Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 66

Однією з державних гарантій, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII, є виплата педагогічним і науково-педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (тобто 100% ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків.

Такі виплати, які ще декілька років тому не виплачувалися через недостатність коштів, цьогоріч стали можливими. Зауважимо, що, згідно чинного законодавства, означену грошову винагороду педагогічні працівники отримають із державної освітньої субвенції.

Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. №963, техпрацівників шкіл та садочків не віднесено до педагогічних працівників. Тому, згідно ст. 57 Закону «Про освіту», права на ці виплати вони не мають. Однак, цьогоріч, завдяки економії коштів міського бюджету у фонді оплати праці, у цьому році грошову винагороду по завершенню календарного року У РОЗМІРІ 50% ВІД ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ОТРИМАЮТЬ Й ІНШІ ПРАЦІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ (помічники вихователів, кухарі, пралі, робітники з обслуговування, техпрацівники тощо).

Сподіваємося, що це стане гарною щорічною традицією.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України