Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 68

Чи замислювались ми колись про значення туалету в житті людини? Мабуть інколи, або ніколи… Скільки людина може прожити без води? Вчені говорять, що 2-4 доби. Однак, запевняю вас, що без туалету не витримає і доби. Це не тільки фізіологічна потреба, але й показник культури.

Працюючи в інклюзивно-ресурсному центрі, ми намагаємося максимально навчити наших підопічних навичкам самообслуговування, адже вони необхідні в повсякденному житті та сприяють успішній соціалізації дітей з особливими потребами. Саме тому, при облаштуванні нашого центру, Козятинською міською радою велике значення приділилось оснащенню кімнати гігієни. Вона є інклюзивною, тобто доступною та безпечною. А ще вона гарна та затишна і завжди чиста та охайна. Тому, коли начальник управління освіти запропонував взяти участь у Всеукраїнському конкурсі на кращу туалетну кімнату, колектив ІРЦ зробив це відповідально та творчо: сфотографували, відзняли відео, написали коментар тощо.

Зазначимо, що метою конкурсу було підняття рівня туалетної культури в Україні, стимулювання громадських закладів до підвищення рівня обслуговування, заклик до облаштування інклюзивних туалетів у всіх громадських місцях та підтримка ініціативи ООН заради досягнення Цілі №6 сталого розвитку: чиста вода для всіх до 2030 року.

Критеріями відбору були: гігієна, інклюзивність, зручність, креативність, технологічність, турбота та піклування. Номінантами стали: освітні заклади, медичні заклади, громадські вбиральні, культурні установи, заклади харчування, торговельно-розважальні центри, державні установи тощо

І ось, напередодні 19 листопада – Всесвітнього дня туалету – нас запросили на церемонію нагородження переможців, який відбувся у Києві 18 листопада. Серед 536 учасників КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Козятинської міської ради Вінницької області» став переможцем у категорії навчальні заклади і отримав відзнаку: сертифікат та емблему «Найкраща туалетна кімната«BEST WС». Приємною відзнакою від спонсора ТОВ «ВІСІ ДИЗАЙН» став подарунок Sivi Sabuniuk (настінний дозатор) та санітайзер для рук.

Цікавинкою заходу стало відвідування Музею історії туалету та зустріч з професором Мартіном Ренделом, який презентував свій винахід – «Косий туалет».

 

Гончарук Марина,

директор Інклюзивно-ресурсного центру Козятинської міської ради

Інклюзивна кімната гігієни має велике значення у соціалізації особливих дітей
Інклюзивна кімната гігієни має велике значення у соціалізації особливих дітей
Інклюзивна кімната гігієни має велике значення у соціалізації особливих дітей
Інклюзивна кімната гігієни має велике значення у соціалізації особливих дітей
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України