Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1

У Національній службі здоров’я України повідомляють, що станом на сьогодні до програми реімбурсації включено 21 торгове найменування імуносупресивних лікарських засобів. 15 з них повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою.

Кожному пацієнту після трансплантації підбирають підтримувальну медикаментозну терапію.  Раніше ці ліки надходили з МОЗ до Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА. Вже після цього проводився розподіл на сімейних лікарів і вони видавали їх пацієнтам. 

Що змінилося з 1 березня?

За інформацією Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА, люди, які живуть у Вінницькій області та потребують імуносупресорів, мають звернутися до трансплант-координатора.  Це лікар-уролог обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова Юрій Поліщук. Він внесе медичну інформацію до електронної системи охорони здоров’я, створить план лікування та випише електронний рецепт. Далі пацієнт має звернутися до аптеки, в якій діє програма «Доступні ліки».

«Наразі люди отримують ліки як і раніше, адже препарати ще надходять з МОЗ. Зауважимо, що ми продовжуємо формувати списки пацієнтів до електронної системи охорони здоров’я, адже надалі все працюватиме за стандартами програми «Доступні ліки», - зазначає координатор у Вінницькій області щодо отримання імуносупресивних лікарських засобів (імуносупресантів) Тетяна Жовнір.

Щоб потрапити до трансплант-координатора, потрібно записатися в електронну чергу за телефоном (0432)671-361, 671-980, 531-383 і прийти в зазначений час. 

✔️Через три місяці після трансплантації пацієнт здає аналізи. Трансплант-координатор на основі показників аналізів визначає потребу в зміні курсу лікування або виписує новий рецепт за діючим планом. Для підбору нового курсу лікування пацієнта направляють в стаціонар.

✔️Якщо вже є підібрана терапія  (через 6-12 місяців після трансплантації), особа має звернутися до трансплант-координатора з випискою або призначенням лікарських засобів.

Зауважимо, що пацієнти, яким проводили трансплантацію за кордоном і які мають на руках підтверджуючі документи, мають звернутися до трансплант-координатора в трансплантаційний центр.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України