Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 7
"Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього"

"Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього"

Ця мудра фраза нагадує нам про те, як важливо пам'ятати про подвиги наших предків, які ціною власного життя здобули перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Кожен українець, який воював на фронті, відіграв величезну роль у цій боротьбі. Перемога над нацизмом стала не лише тріумфом над абсолютним злом, але й трагічною подією, адже на її шляху загинули мільйони людей. Історія не закінчується 1945 роком. На жаль, радянський тоталітаризм, який не був розгромлений, знову кинув виклик нашій свободі та незалежності. Саме тому сьогодні українські воїни знову борються за мирне небо над головою.

Вже 79 років поспіль ми згадуємо та вшановуємо пам'ять наших дідусів та бабусь, які полягли у Другій світовій війні. У кожному населеному пункті України проводяться урочисті заходи, а до пам'ятних знаків покладаються квіти. У нашій громаді таких пам'ятників понад 20, але, на жаль, половина з них перебуває у незадовільному стані. Спільними зусиллями старост, працівників відповідних структур та небайдужих жителів громади проводяться роботи з ремонту та благоустрою цих пам'яток.

Цього року, відповідно до програми, ми розпочинаємо масштабну заміну пам'ятних знаків. Починаємо з тих, які найбільше потребують оновлення.

Це не просто заміна старих плит на нові. Це – данина пам'яті тим, хто віддав своє життя за наше майбутнє. Це – знак того, що ми бережемо нашу історію та ніколи не забудемо про подвиг своїх предків.

Пам'ятаємо! Шануємо! Переможемо!

 

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України