Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 47

Одним з елементів комфортної громади є, безперечно, зовнішнє освітлення.

- Зовнішнє штучне освітлення одночасно виконує естетичну, екологічну й економічну функції, тому що є одним з найважливіших елементів благоустрою та архітектурно-художнього оформлення населеного пункту, - зауважив заступник міського голови – начальник управління ЖКГ Андрій Корнійчук. – Саме тому одним із пріоритетних напрямків Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, затвердженої депутатами міської ради 24 рудня 2020 року на 3 сесії міської ради 8 скликання, є облаштування вуличного освітлення у громаді. У рамках виконання програми і відбуваються усі роботи по встановленню, оновленню, реконструкції вуличного штучного освітлення у громаді.

«Від країв – до центру» - основний напрямок і дороговказ проведення освітлення у громаді, відображений у названій програмі. Іншими словами, першочергово освітлюються села Козятинської територіальної громади, де давно (або ж подекуди ніколи) не було ліхтарів, а після цього – центр громади, тобто Козятин.

Згідно названої програми, з міського бюджету на проведення вуличного освітлення протягом 2021 року виділено 1 мільйон 800 тисяч гривень. Тендер на облаштування зовнішнього освітлення у Козятинській громаді виграла компанія ТОВ «ПромАвтоматика Вінниця».

Від початку року вже повністю встановлено освітлення у селах Махаринці (вулиці 9 Травня, Лугова, Центральна, Берегова та провулок Колгоспний) та Сестринівка (вулиці Петршотравнева, Грушевського, Шкільна, Залізнична). Також, згідно запланованим у програмі заходам, облаштовано зовнішнє освітлення у Козятині на вулицях (вірніше, на тих ділянках вулиць, що повністю і роками потопали у темряві) Осипенка, Пролетарській, Матросова, Сєдова, Сокілецькій, Білоцерківській, Б.Хмельницького, Кутузова, провулках Луговий, Береговий. Окрім цього, за частими запитами мешканців громади, встановили світильники на провулку Лікарняному у тій частині, де завершується місто Козятин і територіально починається село Козятин (через міст). На цьому відрізку ніколи (!) не було вуличного освітлення, хоча дорогою часто користуються мешканці села Козятин, що йдуть у місто на роботу, та діти, йдучи до школи.

На вказаних вулицях/провулках встановлено енергоефективні світлодіодні світильники, що дозволить знизити споживання електричної енергії на зовнішнє освітлення.

Слід зауважити, що у деяких селах, таких як Пиковець, Пустоха, Флоріанівка, Рубанка, не може бути застосовано ремонтний чи відновлювальний обсяг робіт, позаяк у цих населених пунктах ніколи (від слова «зовсім») не було вуличного освітлення. Тож для встановлення такого необхідно, згідно законної процедури, оформити технічні умови. Компанія ТОВ «ПромАвтоматика Вінниця» готова провести такі додаткові (не передбачені у Програмі розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою) роботи. Однак, це –додатковий час. Тому поки що освітлення названих сіл затримується.

- В загальному можу стверджувати, що виконання програми дотримується. Отже, до завершення поточного року плануємо освітити усі проблемні вулиці сіл громади та центра – міста Козятин, - підсумував заступник міського голови – начальник управління ЖКГ Андрій Корнійчук.

Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Громада стає світлішою
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України