Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 12
«ГрінДІМ» - програма розвитку альтернативної енергетики в Україні

«ГрінДІМ» - програма розвитку альтернативної енергетики в Україні

З початку травня в Україні діє нова програма «ГрінДІМ», спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

Про це повідомляє Міністерство відновлення України.

Учасниками програми можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

У межах програми Фонд енергоефективності надаватиме учасникам фінансування на часткове відшкодування вартості теплових насосів (для потреб опалення та гарячого водопостачання) і сонячних електростанцій (СЕС), а також сертифікації енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки на отримання гранту і після реалізації проєкту.

Згідно з умовами, фонд фінансуватиме учасників програми «ГрінДІМ» у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі. Грант також включає часткову компенсацію вартості основного обладнання, додаткових необхідних матеріалів та сертифікації енергетичної ефективності.

Сума гранту становить 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку. Отже, на встановлення СЕС учасники можуть отримати 1 мільйон гривень, а на встановлення теплових насосів - 2 мільйони гривень.

Водночас грант на компенсацію витрат за послуги сертифікації енергетичної ефективності будинку - до 15 тисяч гривень. Додатково встановлені граничні суми грантів на одиницю потужності обладнання.

Докладніше у прикріпленій презентації. 

Документи:
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України