Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 34

Для містян вивезення сміття по графіку є вже давно звичною справою. Для мешканців же сіл, що об’єдналися із містом у одну Козятинську міську громаду, вивезення відходів поки що в новинку, адже сільчани звикли самотужки викидати сміття на сільські сміттєзвалища.

Однак, відповідно до вимог Національної стратегії управління відходами, до 2030 року в Україні передбачається зменшення загального обсягу захоронення побутових відходів з 95% до 30%. Іншими словами, за десять років практично повністю повинна перебудуватися система утилізації тверди побутових відходів (ТПВ): будуть ліквідовуватися звичні нам сміттєзвалища, натомість в Україні буде створено мережу з 50 регіональних полігонів, які відповідатимуть вимогам 31-ої Директиви ЄС. Саме рекультивація полігонів для захоронення сміття і є першим етапом впровадження нового підходу до поводження з відходами.

У рамках Національної стратегії управління відходами, за нормами Закону України «Про відходи» від 5.03.1998 року, Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 6.09.2005 року, ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року, а також Правил благоустрою та утримання територій м. Козятина, затверджених 15 сесією Козятинської міської ради 6 скликання № 393-VI від 10.02.2012 року, виконавчий комітет міської ради і ухвалив графіки вивезення ТПВ з приватного сектору Козятина, від юридичних осіб та мешканців міста, з металевих та сітчастих євроконтейнерів, розташованих на прибудинкових територіях, а також територій старостинських округів Козятинської міської територіальної громади.

Тверді побутові відходи вивозитимуться централізовано до міського полігону та до сміттєсортувальної станції, потужності якої збудовані два роки тому біля села Пляхова. Сміттєсортувальний комплекс може відсортовувати близько 40 тисяч тонн сміття на рік (лише Козятин продукує 10 тисяч тонн сміття щороку).

Забезпечуватиме збирання та вивезення твердих побутових відходів комунальне підприємство «Чисте місто».

 

P.S. Усі графіки вивезення ТПВ, що затверджені у додатках до ухваленого рішення виконкому, можна знайти у прикріпленому до цього допису файлі.

Документи:
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України