Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 26

Екстрена або тривожна валізка - це узагальнена назва базового набору речей, які можуть вам знадобитися за будь-якої екстреної ситуації.

 

Список найголовніших речей, які треба скласти із розрахунку на 3 дні:

1. Копії важливих документів в упаковці, що не промокає. Заздалегідь зробіть копії паспортів, автомобільних прав, документів, що доводять ваші права на нерухомість, машину тощо. Документи потрібно укласти так, щоб їх легко можна було дістати. Бажано покласти з документами фотографії рідних та близьких.

2. Кредитні картки та готівка. У вас завжди має бути запас грошей.

3. Дублікати ключів від будинку та автомобіля.

4. Пристрої зв’язку та доступу до інформації. Можна взяти недорогий мобільний телефон із зарядним пристроєм.

5. Ліхтарик, а краще кілька, із запасними батарейками та лампочками до нього. Компас і годинник, бажано водонепроникний.

6. Мультитул – багатофункціональний інструмент. Зазвичай він виглядає як складні пасатижі, в ручках яких заховані додаткові інструменти (ніж, шило, пилка, викрутка, ножиці та багато іншого).

7. Аптечка. Кількість ліків розрахована на надання допомоги не тільки собі, а й іншим людям: бинти, лейкопластир, йод, вата, активоване вугілля, жарознижувальні препарати, проти алергії, діареї та кишкової інфекції, очні краплі, антибіотики в порошку. Обов’язково: ліки, які ви постійно приймаєте, із запасом на 3 дні та зазначенням дозування і способу застосування. Імена та телефони ваших лікарів.

8. Запасний одяг та комплекти спідньої білизни.

9. Міні-намет, спальник, каремат.

10. Гігієнічні засоби: зубна щітка та паста, невеликий шматок мила, рушник (можна пресовані), туалетний папір, кілька упаковок сухих хустинок, кілька звичайних хустинок, вологі серветки. Жінкам – засоби особистої гігієни.

11. Сірники, запальничка.

12. Запас їжі на 3 дні. Все, що можна їсти без приготування і займає мало місця, довго зберігається: консерви, галети, супові пакети, сухі овочеві напівфабрикати. Висококалорійні солодощі, наприклад шоколадні батончики та жменя льодяників.

13. Питна вода на 3 дні.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України