Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 5

З нагоди Міжнародного дня глухих до Музею історії міста Козятин завітали гості з Козятинської первинної організації УТОГ - українського товариства глухих на чолі з головою Людмилою Горобець та викладачем жестової мови Оксаною Копицею.

Щорічно таке свято відзначається в останню неділю вересня.

Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина.

Відвідувачам сподобалась виставка з 9-и картин місцевих художників «Я люблю Козятин», яка була підготовлена 8 –а  митцями  під час загальноміського пленеру до Дня міста за підтримки Козятинської міської ради. Ідея  незвичного проєкту належала художниці –з емлячці з Черкас Тетяні Куліш і науковому співробітнику музею Наталії Баштовій. Вони й стали одними із перших учасників пленеру, долучивши й інших митців. Дані роботи можна переглядати як порізно, так і у вигляді мозаїчного тематичного панно. На якому всі картини вкупі поєднані обрисами у вигляді карти Козятина. Так освідчились художники в любові рідному місту.

Особливе враження справила ще одна представлена в музеї виставка картин 24 козятинців «Лаванда надихає, ЗСУ перемагає», кошти від продажу яких передаються для придбання тепловізора нашим військовим. Роботи були написані після відвідування живописцями лавандового поля, вирощеного для насолоди  всім бажаючим Аллою Гордійчук і її родиною в с. Козятині.

Гості також пройшлися залами музею і переглянули всі представлені експозиції.

Гості у Музеї історії міста Козятин
Гості у Музеї історії міста Козятин
Гості у Музеї історії міста Козятин
Гості у Музеї історії міста Козятин
Гості у Музеї історії міста Козятин
Гості у Музеї історії міста Козятин
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України