Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 159

З метою формування національної свідомості, любові і гордості за власну державу, вшанування героїв боротьби українського народу за незалежність, територіальну цілісність та державний суверенітет, створено патріотичний фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни». Фотопроект присвячено 30-ій річниці Незалежності України.

 

Для огляду представлені 14 світлин перших учасників фотопроекту з числа ветеранів 2014 року. У майбутньому фотопроект має поповнюватися світлинами наступних років російсько-української війни.

Учасники фотопроекту – це ветерани сучасної російсько-української війни, наші земляки. Люди, яких ми щоденно бачимо у транспорті, в магазині, просто на вулиці. Зараз вони повернулися до мирного життя, у кожного свої справи, свій життєвий шлях. Але їх усіх об’єднує одна важлива риса – усі вони, керуючись безмежною відповідальністю та усвідомленням небезпеки знищення своєї країни, прийняли важливе рішення – їхати у відрядження в зону проведення бойових дій.

З 2014 року життя кожного українця змінилося назавжди. Війна змусила переглянути ставлення до багатьох речей: до близьких тобі людей, до твого місця в суспільстві, до твоєї ролі в житті країни. Кожен, мабуть, хоча б раз запитав сам у себе: «Для чого прийшов у цей світ?», «Що я можу зробити для своєї країни?», «Що залишу після себе?». Знаю напевне, що кожен військовий, що у свій час поїхав у найнебезпечніше відрядження з пунктом призначення «Зона проведення антитерористичної операції», чітко усвідомлював, навіщо і для чого він туди їде.

Завжди у найскрутніші часи на захист своєї землі ставали воїни-патріоти, які не шкодували ні сил, ні життя, захищаючи неньку-Україну від ворожої навали. Відстоювали і зберігали для майбутніх поколінь. Україна, як казковий птах Фенікс, відроджувалася із згарища, зростала, міцніла і народжувала нових героїв, які примножували її велич.

Окремим блоком виставлена світлина, присвячена Героям, які не повернулися з війни. Фотографії розміщені в хронологічному порядку за датою загибелі, вказаний вік бійця та місце, де відбувся останній бій. Їхній подвиг стане для нас тим еталоном жертовності і любові до України, за яким ми звірятимемо кожний свій крок, кожний свій вчинок. Світла пам’ять і вічна слава славним синам України!

Відродження України – провідна ідея фотопроекту. Ветерани-учасники фотопроекту взяли участь у фотосесії разом з дітьми або всією родиною. У кожній емоції, у кожному погляді відчувається величезна любов, ніжність, гордість, надія і віра в майбутнє. Високий дух борців за волю України, який став прикладом нескореності, мужності та непохитності у відстоюванні інтересів рідного народу і держави, викликають почуття надії і впевненості у майбутньому України.

Величезна подяка фотографу Ользі Тимощук, яка на волонтерських засадах зголосилася взяти участь в роботі над фотопроектом. Фотосесії проходили в атмосфері гарного настою, позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Презентація фотопроекту відбудеться 10 липня 2021 року на у середмісті Козятина на площі Героїв Майдану під час святкування Дня міста о 14:00.

Фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя» покликаний формувати почуття любові та відданості Батьківщині, національної гордості, розуміння та співпереживання історії й культури свого народу.

«Україно, ти моя молитва,

ти моя розпука вікова…

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права».

Василь Симоненко

 

Я вірю в Україну. Я вдячна воїнам, які захищають нашу державу від ворога. Я пишаюся належністю до українського народу.

Слава Україні! Слава Українським Героям!

Тримаймо стрій!

 

P.S. Біля допису - світлини бекстейджу, тобто так званої зворотньої сторони власне творчого процесу фотопроекту. Сам результат, тобто самі світлини військових, можна буде побачити на Дні міста 10 липня.

Фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни»
Фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни»
Фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни»
Фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни»
Фотопроект «Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України