Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 25

«Нарешті ми дочекалися!», «Ми комусь потрібні!», - такими схвальними вигуками спостерігали сільчани за проведенням робіт зі встановлення ліхтарів на вулицях Флоріанівки. І це не дивно, адже у селі ніколи (тобто зовсім) не було вуличного освітлення. Минулого тижня понад 40 ліхтарів освітили вулиці Комсомольську, Козятинську, Лису гору та Центральну.

Нагадаємо, облаштування вуличного освітлення у громаді є одним із пріоритетних напрямків Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, затвердженої депутатами міської ради 24 рудня 2020 року на 3 сесії міської ради 8 скликання. У рамках виконання програми від початку 2021 року відбуваються роботи по встановленню, оновленню, реконструкції вуличного штучного освітлення у громаді.

«Від країв – до центру» - основний напрямок і дороговказ проведення освітлення у громаді, відображений у названій програмі. Іншими словами, першочергово освітлюються села Козятинської територіальної громади, де давно (або ж подекуди ніколи, як у Флоріанівці) не було ліхтарів, а після цього – центр громади, тобто Козятин.

Згідно названої програми, з міського бюджету на проведення вуличного освітлення протягом 2021 року виділено 1 мільйон 800 тисяч гривень. Тендер на облаштування зовнішнього освітлення у Козятинській громаді виграла компанія ТОВ «ПромАвтоматика Вінниця».

У Флоріанівці встановлення вуличного освітлення ускладнилося повною відсутністю мережі, позаяк, як ми відмічали, у селі ніколи не існувало зовнішнього освітлення. Тож для встановлення такого, згідно законної процедури, спочатку було оформлено технічні умови.

- Наразі більша частина села вже освітлена, - розповіла староста Флоріанівського старостинського округу Наталія Ковальчук. - Під час ремонтних робіт застосовувались енергоефективні світлодіодні світильники, що дозволить знизити споживання електричної енергії на освітлення наших вулиць.

Флоріанівка вперше за свою історію має вуличне освітлення!
Флоріанівка вперше за свою історію має вуличне освітлення!
Флоріанівка вперше за свою історію має вуличне освітлення!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України