Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 4
Феномен землі українського краю, під такою назвою вийшла нова краєзнавча книга

Нещодавно КЗ «Музей історії міста Козятин» отримав від нашого щедрого друга, земляка , уродженця Козятинщини Леоніда Шморгуна, актуальну в даний час, як ніколи, книгу «Феномен землі українського краю » нариси з історії українського козацтва або Козацька Біблія.

Вийшло це видання у Києві ТОВ «Автограф» на 511 сторінках під авторством Леоніда Шморгуна- професора, академіка УАН, головного редактора міжнародного журналу «Проблеми інноваційно-інвестиційного розвитку», члена Національної спілки журналістів України у співавторстві з Едуардом Дегодюком- доктором сільськогосподарських наук, професором, академіком Європейської академії природничих наук.

Обидва автори в захопленні від історії рідної країни, яку передали нам наші пращури, вивчають своє козацьке коріння, діляться з нащадками знаннями і надбаннями славетного козацького роду . Зерна історичної істини України у джерелах розсипані по всьому світу, зокрема про козацтво. Автори зібрали до однієї комори зернята пам’яті і засіяли ними козацьке поле, а воно вродило збіжжям невпинної і безперервної боротьби за втраченим колись раєм- Київською Руссю. Земляк з козятинських країв Леонід Шморгун очолює Всеукраїнську громадську організацію «Селянське козацтво України» та ГО «Міжнародна рада старійши Українського козацтва», до яких входить також і співавтор книги Едуард Дегодюк, професор, генерал-полковник козацтва, отаман екологічної служби ВГО «Міжнародна організація «Козацтво України, дослідник козацької доби , автор понад 300 друкованих праць і моногрфій, чотирьох поетичних збірок та трьох історичних творів . Його книги «Чабани »(2006), «Лиман»(2009р.) , «Ой там за Дунаєм»(2020 р.) це захоплюючі оповіді з пізнання рідної землі та реєстрового козацтва України, від ерудованого відомого в міжнародній спільноті вченого у галузях агрохімії, грунтознавства й екології.

Наш земляк, що надіслав книгу козятинцям- Леонід Шморгун, має чимало й інших відповідальних посад та відзнак за свою активну діяльність , зокрема, головний вчений секретар, віце – президент громадської організації ГО «Асоціація вчених за інноваційний розвиток України», дипломант всеукраїнських програм «Золотий фонд нації», «Національні лідери України», нагороджений орденом «Гордість нації», міжнародною золотою медаллю Платона Української Академії наук, Почесною грамотою Верховної Ради України. Рік тому у 2023 р. знаний і відомий земляк Леонід Шморгун відвідував наш музей з метою передати до фондів книгу свого авторства «Дзвони пам’яті», де він поділився накопиченими матеріалами з історії свого роду , традиціями тутешнього населення, з коріння якого походить і його
багаточисельний рід. Красиві люди завжди мають й красиве генеалогічне древо з глибоким та дужим корінням, яке бере свій початок у селах Пузирки, Панасівка, Держанівка. Уся рідня автора через все життя займають керівні посади, маючи чудові організаторські здібності й високу відповідальність за усе в житті.

Дякуємо члену Національної спілки журналістів України Шморгуну Леоніду за поповнення фондів музею та нашої Козятинської публічної бібліотеки ще однією чудовою книгою "Феномен землі українського краю" , 1-им і 2-им номерами часопису "Козацька Україна Єдина", де можна ознайомитися з цікавими історичними фактами появи козацтва на нашій землі , з бойовим гартом увіковічених за свою звитягу козацьких керманичів – гетьманів, полковників, сотників й звичайних народних повстанців, зокрема, й Поділля . Можна дізнатися й про новини сучасного життя козацтва в Україні і за кордоном, про воїнів – титанів , Героїв сьогодення-російсько- української війни, які боронять кордони рідної –неньки України .

Завітайте у наші заклади, щоб ознайомитися з цікавим виданням.

Директор КЗ «Музей історії міста Козятин » Лілія Макаревич

Феномен землі українського краю, під такою назвою вийшла нова краєзнавча книга
Феномен землі українського краю, під такою назвою вийшла нова краєзнавча книга
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України