Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 32

Цими словами розпочинається не тільки відома пісня часів Другої світової війни, але й, на жаль, будь-яка розмова місцевих мешканців, що хочуть поговорити про вулиці Козятина.

Дорожнє покриття вулиць міста, дійсно, вже давно відслужило свій термін використання (знали про такий своєрідний «вік» вулиць?), але більшість з них давно не бачили капітального ремонту.

І такий стан останніми роками тільки погіршувався, хоча місцева влада активно звітувала по «якісний поточний ремонт доріг Козятина». Причому щороку такий «якісний ремонт» робився знову і знову. У чому ж якість, - запитаєте ви, - і будете праві, адже не можна ремонтувати щороку те, що вже було відремонтоване і має свій термін користування, який обчислюєтся мінімум п’ятьма роками. Ба більше: у щорічних звітах щодо поточного ремонту асфальтобетонного покриття вулиць міста (загальна кількість яких залишається незмінною - 62) площа проведеного ремонту … збільшується, і, відповідно, обсяги фінансування таких робіт зростають! Доказ описаного – у наведених біля допису графіках, де прописані і прораховані відповідні дані від 2016 року, згідно, наголошуємо, звітів міської ради.

Давайте ж проаналізуємо подані цифри.

Отже, у 2016 році за 1 мільйон 800 тисяч гривень із міського бюджету було відремонтовано ямковим ремонтом 5600 кв.м доріг міста. Вже у 2017 та 2018 роках обсяг фінансування поточного ремонту збільшився на майже 150% у той час, як площа відремонтованих вулиць – лише на близько 50% (!).

Далі – більше! У 2019 році за 6,5 мільйонів гривень міської скарбнички, що є збільшенням від 2016 року на 260%, відремонтували ямковим ремонтом 11,5 тисяч кв.м доріг міста, що є 105% від площі відремонтованих доріг у 2016 році. Тобто фактично суми фінансування зростали швидше (чи були більшими), ніж збільшувалася загальна площа відремонтованих доріг Козятина.

 

Ну і наостанок ще одне порівняння. Цьогоріч на поточний ремонт вулиць усієї громади (тобто не тільки 62 вулиць міста, але й доріг місцевого значення у 16 селах громади) у бюджеті виділено 3 мільйони. Із них наразі використано 1 мільйон 700 тисяч гривень, за які, увага (!), вже відремонтовано ямковим ремонтом найбільш проблемні ділянки. Залишені 1 мільйон 300 тисяч гривень, повідомив заступник міського голови - начальник управління ЖКГ міської ради Андрій Корнійчук, планується використати на грейдерування та підсипання вулиць без асфальтового покриття, а також для аварійних ремонтних робіт до кінця поточного року.

 

Що ж до капітального ремонту вулиць – тема актуальна і болюча – цьогоріч з міського бюджету на ці роботи грошей не виділили взагалі. Однак, до кінця цього року капітально все ж таки одна вулиця буде відремонтована – державним коштом із частковим співфінансуванням міського бюджету! Справа у тому, що управління ЖКГ за ініціативи міського голови Тетяни Єрмолаєвої, підготували документи і взяли участь у обласній програмі ремонту доріг Вінниччини. Таким чином, ще до завершення поточного року буде відремонтовано капітально (із облаштуванням системи освітлення, пішохідними переходами та велосипедними доріжками) вулицю Куликовського (від тунелю до школи №2). Наступного ж року планується капітальний ремонт за тією ж програмою і з тим же фінансуванням обласного бюджету та співфінансуванням з міської скарбнички вулиць 8-ма Гвардійська, Незалежності, Героїв Майдану.

 

Тож, переконані, скоро вигук «Ех, дороги!» перестане мати негативне забарвлення і у розмовах місцевих мешканців означатиме задоволення від вигляду вулиць громади і якості проведених поточного і капітального ремонтів.

Ех, дороги…
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України