Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 29

«Чому не ремонтується дорога у нашому селі?», «Тобто «не наша» дорога? Ця ж вулиця є майже центральною у селі!» - такі питання останнім часом часто ставлять люди у селах Козятинської громади, на що міська рада, управління житлово-комунального господарства не може дати відповідь, адже місцева влада має право ремонтувати тільки власні, по-іншому, комунальні, дороги.

На території Козятинської міської територіальної громади налічується понад 200 км доріг. З яких лише близько половини (і це, в основному, дороги Козятина) проінвентаризовано та поставлено на баланс.

Дорожнє покриття тих вулиць, що є комунальними, за поточний рік вже відремонтовані чи заплановані до ремонту найближчим часом. Так, відповідно до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік зі змінами та доповненнями, поточним ремонтом відновлено дорожнє покриття по вулицям Грушевського, Шкільній, Залізничній у селі Сестринівка. Крім того, відповідно до даної програми та на умовах співфінансування зі Службою місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області, проведено ремонт дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування місцевого значення Н02-Козятин-Махаринці-Н02 на території села Махаринці та Білопілля-Вівсяники-Н02 (через Королівку) на території села Кордишівка.

Після численних звернень міської ради, депутатів міської ради та громадськості відремонтовано дорожнє покриття автомобільних доріг загального користування місцевого значення Н02-Пиковець та Білопілля-Вівсяники на території села Козятин.

У 2022 році Козятинською міською радою разом зі Службою місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області заплановано проведення ремонту дорожнього покриття автомобільних доріг, які співпадають із центральними вулицями у селах Пиковець, Кордишівка, Махаринці, Козятин та Сестринівка.

Аби ремонт та належне утримання усіх доріг громади відбулося, на нещодавньому засіданні 16 сесії міської ради, що відбулося 29 жовтня, депутати ухвалили надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель під дорогами населених пунктів Козятинської міської територіальної громади. Організацію та координацію робіт з проведення інвентаризації земель, відповідно до затвердженого рішення, покладено на управління земельних та майнових ресурсів міської ради.

Дороги у селах Козятинської громади не можуть ремонтувати, оскільки вони – не у комунальній власності
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України