Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 37

Важко і несправедливо, коли маленькі діти непотрібні своїм батькам. Особливо жахливо, коли діти усвідомлюють власну непотрібність найріднішим.

 

У таких випадках на захист прав дитини без батьківського піклування стають органи опіки та піклування – у Козятинській громаді це комісія з питань захисту прав дитини, яку очолює міський голова Тетяна Єрмолаєва.

На нещодавньому засіданні члени комісії розглядали питання надання дозволу на госпіталізацію, лікування та обробку персональних даних 11-річної мешканки Козятина у Вінницькій обласній психоневрологічній лікарні ім. ак. О.І. Ющенка. Дівчинка є інвалідом дитинства (що підтверджується копією індивідуального плану реабілітації інваліда № 330 від 25.08.2020 року, виданого ЛКК КЗ ВОПНЛ ім. ак. О.І. Ющенка). Відповідно до направлення, виданого лікарем-психіатром, дитина потребує стаціонарного лікування та госпіталізації у Вінницькій обласній психоневрологічній лікарні ім. ак. О.І. Ющенка. Однак, відповідно до ст. 13 Закону України «Про психіатричну допомогу», для такого направлення потрібна згода обох батьків. Колізія питання у тому, що, батько дитини, який 10 років тому розлучився із її матір’ю, відтоді перестав будь-яким чином брати участь у долі дівчинки. Саме тому рішення про направлення дитини на лікування повинен прийняти орган опіки. Комісія погодила відповідне рішення, а затвердив його на черговому засіданні виконком міської ради.

 

Також на засіданні комісії з питань захисту прав дитини обговорили і одноголосно погодили взяття під соціальний супровід дві прийомні сім’ї. Керуючись Наказом Міністерства соціальної політики України за № 1307 від 11.08.2017 р. «Про затвердження Державного стандарту соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування» та «Порядком ведення службами у справах дітей обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» від 04.02.2014 № 216/24993 (зі змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства соціальної політики № 387 від 16.06.2014, № 121 від 09.02.2015), управління сімейної, дитячої та молодіжної політики, відповідно до своїх функціональних обов’язків, здійснює соціальний супровід прийомних родин.

На території сіл Титусівка та Кордишівка функціонують прийомні сім’ї, які, згідно ухваленого рішення, відтепер під наглядом управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Козятинської міської ради.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України