Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 36

Таку інформацію озвучив на засіданні чергової сесії міської ради начальник фінансового управління міської ради Павло Холковський.

Як зазначив Павло Анатолійович, доходи загального фонду бюджету міської територіальної громади (без врахування обсягів міжбюджетних трансфертів) за січень-березень 2021 року виконані в сумі 54 092 364 грн., що становить 98,81% від планових показників на звітний період в сумі 54 741 434 грн. або 99,26% (-405 608 грн.) у співставних умовах (місто Козятин та сільські населені пункти, що увійшли до складу міської територіальної громади) до відповідного періоду минулого року (надходження 3 місяців минулого року 54 497 972 грн.в т.ч.: по місту Козятину 47 258 662 грн. та по сільських населених пунктах 7 239 310 грн.) – при запланованому в бюджеті громади на поточний рік зростанні доходів загального фонду в розмірі 106,55% до очікуваних надходжень минулого року.

Така ситуація пояснюється суттєвими змінами у зовнішньому та внутрішньому середовищі, впровадженням обмежень через проведення санітарно-епідеміологічних заходів, які передбачають встановлення обмеження трудової діяльності і, як наслідок, зменшення обсягів торгівлі та споживчої активності населення, скорочення виробництва та інвестицій до відповідного періоду минулого року, в якому зазначені обмеження не діяли, звільнення на законодавчому рівні від сплати єдиного податку платників 1 групи в січні-травні 2021р. (внаслідок чого втрати бюджету територіальної громади становили розрахунково 38 800 грн. на місяць). Сповільнення росту економіки призвело до відхилення окремих прогнозних показників економічного і соціального розвитку Козятинської міської територіальної громади від прогнозу, врахованого під час затвердження бюджету громади на 2021 рік.

Основним джерелом надходжень доходів загального фонду є податок та збір на доходи фізичних осіб, який становить 72,8% доходів загального фонду без урахування трансфертів; 51,6% загальної суми фактичних надходжень загального фонду. Питома вага ПДФО від підрозділів залізниці в загальному обсязі надходжень податку на доходи фізосіб становить 55,1%.

 

Надходження по доходах спеціального фонду (без врахування трансфертів) становлять 1 194 650 грн. (надходження відповідного періоду минулого року становили у співставних умовах 1 908 067,32 грн. в т.ч.: по місту Козятину 1 821 477 грн. та по селах громади 86 590 грн.), що пояснюється скасуванням норми закону стосовно сплати коштів пайової участі з 1 січня поточного року та зменшенням надходжень від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

 

Надходження до бюджету міста офіційних трансфертів :

- субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції в сумі 328 427 грн.;

- субвенція з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів субвенції на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами, що утворився на початок бюджетного періоду 225 369 грн.;

- освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам»   на суму  21 650 300 грн..

 

Що стосується видаткової частини бюджету громади, Павло Холковський зауважив, що з міського бюджету фінансуються наступні галузі: державне управління, освіта, культура і мистецтво, фізична культура та спорт, охорона здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення, житлово-комунальне господарство, економічна діяльність.

За І квартал видаткова частина міського бюджету профінансована у повному обсязі: виконані усі захищені статті бюджету, зокрема, заробітна платня з нарахуваннями, оплата продуктів харчування, оплата комунальних та енергетичних послуг та інші статті видатків.

 

Звіт про виконання бюджету Козятинської міської територіальної громади за І квартал 2021 року депутати ухвалили одноголосно та без зауважень і претензій.

Тож, працюємо далі!

Дохідна частина бюджету громади виконана за І квартал 2021 року у сумі майже 99%
Дохідна частина бюджету громади виконана за І квартал 2021 року у сумі майже 99%
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України