Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 18

🔰 Для забезпечення виконання своїх функцій, зокрема щодо забезпечення якісного та комфортного проживання громадян, надання їм якісних адміністративних, освітніх, соціальних, культурних та багатьох інших послуг, органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси у бюджеті громади.

➡️ За три місяці цього року до загального фонду бюджету Козятинської міської територіальної громади надійшло 73,3 млн грн власних доходів загального фонду. Основним джерелом наповнення бюджету є податок на доходи фізичних осіб та місцеві податки і збори, зокрема єдиний податок, податок на майно (податок на нерухоме майно, земельний податок та орендна плата за землю) . Так, частка ПДФО у загальній сумі доходів загального фонду без урахування трансфертів становить 69,2%, єдиного податку – 15,4%, податку на майно – 9,5% .

Однак, на жаль, не всі платники сумлінно відносяться до виконання свого обов’язку зі сплати податків. Так, станом на 1 квітня 2023 року найбільше боргують з податку на майно 4,2 млн грн, з єдиного податку заборгованість становить 2,3 млн гривень, з податку на доходи фізичних осіб 0,9 млн грн.

➡️ У липні-серпні відповідно до Податкового кодексу України необхідно буде сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Однак, є непоодинокі випадки коли власники будівель, приміщень, земельних діля-нок, не отримавши від податкової служби повідомлень про сплату податків, не звертаються до органів ДПС для проведення звірки, тим самим ухиляю-чись від сплати податків до бюджету громади.

Законодавством з квітня 2022 року надано право платникам – спрощеної системи оподаткування І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок у разі не можливості ними виконувати свої податкові зобов’язання. Однак, варто зау-важити, що на території Козятинської міської територіальної громади, наразі ситуація така, що дозволяє вести бізнес, а відтак і своєчасно сплачувати по-датки.

👆🏻Зауважимо, що відповідно до змін внесених у перехідні положення Податко-вого кодексу, від фінансової відповідальності звільняються саме ті платники податків, які через війну дійсно не можуть виконати податкові зобов’язання. Тому, вважаємо, що тим платникам податків, які все-таки мають можливість виконувати податкові зобов’язання, краще їх все-таки виконувати.

Враховуючи те, що наразі наша держава знаходиться у стані війни, на гро-мади, на території яких не ведуться бойові дії, покладена особлива відпові-дальність із забезпечення надходжень до бюджету. Тому сплата податків для нас є одним з першочергових завдань.

🔉 Звертаємось до всіх представників бізнес-спільноти Козятинської міської територіальної громади. Сьогодні кожен з нас боєць: хто на фронті зі зброєю в руках, а хто в тилу,¬ як ми з вами. І головне наше завдання – це забезпечи-ти економічний розвиток громади і держави. Давайте добросовісно виконува-ти податкові обов’язки. Так ми зможемо забезпечити фінансування військо-вих та соціальних потреб і у такий спосіб наблизити перемогу. Кошти грома-ді та нашим бійцям потрібні вже сьогодні.

❗️ Будьте свідомими громадянами, патріотами своєї країни та впевнено тримайте економічний фронт нашої держави 🇺🇦

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України